DJ School Alphen

Wereldrecord verbroken van de langste DJ-marathon in de hardere stijlen

Na twee verbroken wereldrecords binnen alle dance genres, hebben 203 Nederlandse DJ’s uit de hardere stijlen een nieuw wereldrecord behaald: 7 dagen, 24 uur per dag non-stop zijn er constant hardere stijlen gedraaid. De organisatoren van DJ School Alphen hebben hiermee hun eigen wereldrecord verbroken.

Onlangs organiseerden Amrish Raghosing, eigenaar van DJ School Alphen, en Anthony Donner, voormalig hoofdredacteur van DJ Mag NL, de langste DJ-marathon van de wereld; daarbij draaiden 201 Nederlandse DJ’s 10 dagen non-stop. Hiermee zijn er twee wereldrecords verbroken; de langste DJ-marathon van 240 uur en met een maximaal aantal van 201 DJ’s die mee deden. Ze hadden de smaak te pakken daarom hebben ze de langste DJ-marathon in de hardere stijlen vorige week gelanceerd.

Dancemuziek als verbindende factor

In drie weken tijd zijn er vier wereldrecords verbroken, een unicum binnen de muziekindustrie. “We laten samen met de Nederlandse DJ’s zien dat Nederland het DJ land van de wereld is. De hardere stijlen zijn in Nederland een van de populairste dance-stromingen welke miljoenen mensen bereikt op evenementen”, vertelt Anthony Donner, één van de organisatoren.

Dancemuziek brengt mensen bij elkaar, juist nu in tijden van corona. En dat familiegevoel is zeker te merken in de harddance scene. “In deze uitdagende tijd waarin veel DJ’s geen boekingen en dus (bijna) geen inkomen hebben door het coronavirus, is dit hét moment om samen impact te maken. Landelijk en wereldwijd zijn helaas alle festivals en evenementen geannuleerd, waardoor zowel artiesten, organisatoren en alle betrokken partijen het zwaar hebben.”

De organisatoren van deze wereldrecordpogingen willen in deze donkere dagen een positief geluid laten horen door een grote groep DJ’s bij elkaar te brengen, en ze zijn erin geslaagd om met 203 DJ’s 7 dagen lang onafgebroken muziek te laten draaien. Hiermee hebben ze voor de vierde keer een wereldrecord behaald. “We willen laten zien dat DJ’s een eenheid kunnen vormen en samen een groot verschil kunnen maken door samenhorigheid uit te stralen, hetgeen waarom deze harddance scene bekend staat. De DJ’s die mee hebben gedaan, draaien in het hardere genre, van melodieuze en euforische hardstyle, freestyle, hardcore tot en met uptempo.

DJ-marathon

Op donderdag 14 mei werd om 20:00 uur het startsein gegeven van de DJ-marathon in de hardere stijlen. Zeven dagen later, op donderdag 21 mei om 20:00 uur, eindigde de DJ-marathon. Elk uur heeft er een andere Nederlandse DJ gedraaid; zowel bekende top DJ’s als jong talent hebben een podium gekregen tijdens deze marathon.

DJ’s die aan de DJ-marathon in de hardere stijlen mee hebben gedaan zijn onder andere: Digital Punk, Crypsis, Chain Reaction, The Darkraver, Dr. Rude, Ruthless, Outsiders, Hardstyle Pianist, Re-Style, Freestyle Maniacs, Pavo, The Pitcher, Luna, Deepack, Deetox, Geck-O, Sub Sonik, Bass Modulators, Jason Payne, Malua, Trilok, Bass-D, Ruffian, Furyan, Killshot, Serra, Retaliation, en nog vele andere bekende en opkomende artiesten.

De richtlijnen van de RIVM en geldende noodverordening zijn strikt nageleefd gedurende het hele evenement. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 17:18

Dit zijn de geslaagde leerlingen van het Scala College

De vlaggen kunnen uit vandaag, op nationale slaagdag! Hier vind je alle geslaagde examenkandidaten van het Scala College (eerste tijdvak) in Alphen aan den Rijn. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Evenementen gisteren 16:52

Zesde editie Triathlon Alphen blijft voorlopig doorgaan

Veel wedstrijden worden geannuleerd in verband met het coronavirus, maar de zesde editie van de Triathlon Alphen vindt voor alsnog gewoon doorgang op 20 september 2020. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Advertorial Horeca gisteren 16:11

Genieten op het vernieuwde terras van Alfreds

Buiten genieten van een hapje en een drankje, het kan weer. Dat de terrassen weer open zijn is iets waar Alfreds zich enorm op had verheugd. Zo kunnen gasten eindelijk het totaal vernieuwde terras komen bewonderen!

Coronavirus in Alphen gisteren 15:38

Eindexamenleerling zijn in coronatijd, hoe is dat?

Vandaag, op nationale slaagdag, zetten we eindexamenleerlingen extra in het zonnetje. Hoe hebben eindexamenleerlingen dit jaar ervaren? Eindexamenleerlingen van het Ashram College delen hun verhaal.