Sheila Smith - Wanyama Photo

Wereldrecordpoging voor langste DJ marathon met meer dan 350 DJ’s in volle gang

Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) ging ook de poging voor het verbreken van het wereldrecord van langste DJ Marathon met alle genres in de DJ-geschiedenis van start. Tijdens deze DJ Marathon draaien DJ’s 14 dagen lang, dag en nacht live vanuit DJ School Alphen in Alphen aan den Rijn.

De clubs en festivals in Nederland mochten weer open na een periode van bijna twee jaar en dat wilden Anthony Donner en Amrish Raghosing vieren door een nieuwe wereldrecordpoging te organiseren, en daarmee een nieuw wereldrecord binnen te halen samen met meer dan 350 DJ’s, die uit binnen- en buitenland naar Alphen aan den Rijn reizen om met z’n allen geschiedenis te schrijven.

In de afgelopen twee jaar dat de dance industrie op slot was hebben de initiatiefnemers internationaal bereik gecreëerd met hun DJ Marathons, en hebben zij een podium aan meer dan 900 DJ’s gegeven. Hun doel was om de DJ’s een podium te geven tijdens de coronacrisis, toen alle clubs dicht waren en er geen festivals mogelijk waren. Ook wilden zij het uitgaanspubliek van Nederland en de rest van de wereld laten zien dat Nederland het nummer 1 danceland van de wereld is.

Langste DJ marathon ter wereld

Vrijdag 15 oktober om 18:00 werd de langste DJ marathon ter wereld afgetrapt, wat minimaal zal duren tot vrijdag 29 oktober 20:00 uur. Er zal in totaal meer dan 338 uur lang non-stop gedraaid worden door meer dan 350 DJ’s. Het evenement is officieel geopend door wethouder van cultuur Erik van Zuylen. De eerste DJ’s die de DJ Marathon openden zijn niemand minder dan Darkraver en Ruthless. Bovendien gaat MC Big M tijdens deze recordpoging proberen 48 uur of langer non-stop te MC’en voor een eigen record.

Het evenement is wereldwijd online te volgen via www.djmarathonlive.com, Twitch DJ Marathon Live, dancetv.net en via de Nederlandse TV op Ziggo via kanaal 605 en internationaal via Roku, Amazon Firestick en DanceTV. Voor de behind the scene beelden kan men kijken op de Instagram van @DutchHustlaz en @DJSchoolAlphen. De initiatiefnemers hopen dat dit evenement de 10.000.000 unieke views zal passeren.

Wereldrecords

De volgende wereldrecords hebben Anthony en Amrish tijdens de corona crisis verbroken: de langste DJ Marathon van 10 dagen met 201 DJ’s in verschillende genres, de langste Harder Styles DJ Marathon van 7 dagen met 203 DJ’s, de langste Female DJ-marathon van 7 dagen met 137 DJ’anes (term voor female DJ’s) en de Techno/Techhouse DJ Marathon met 128 DJ’s en de Harder Styles DJ Marathon van 10 dagen met 245 DJ’s.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs vandaag 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen vandaag 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek vandaag 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.