Squash Alphen organiseert zaterdag 27 mei bij Tennis & Squash centrum Nieuwe Sloot de achste editie van de Alphen Open. De toernooileiding heeft een deelnemersveld van wereldtop niveau weten vast te leggen.

De meest in het oog springende spelers zijn bij de mannen de Nieuw Zeelander Paul Coll (dertiende op de wereldranglijst), Nederlands kampioen Piëdro Schweertman (71e op de wereldranglijst), de Noorse kampioen Kim Are Killingberg en de Israëlische teamspeler Roee Avraham (166e op de wereldranglijst). Bij de vrouwen is er ook een zeer sterk deelnemersveld met de Amerikaanse Reyna Pachenco, (78e op de wereldranglijst), de Nederlands Teamspeelster Judith Diepenveen en de Aarlanderveense wereldtopper Sanne Veldkamp (132e op de wereldranglijst).

Bij de heren A spelen Alphens sterkste speler Urbano Farro en het Alphense talent Luc Stauffer (Nederlands Team <17) ook mee. De deelname van de Alphense Carlijn de Zwijger, top van Nederland bij de meisjes onder de 17 jaa is nog onzeker in verband met een enkelblessure.

Het toernooi begint om 10.00 uur en de finales zijn gepland tussen 16.00 en 18.00 uur.

Foto: Paul Coll