Pixabay

Werk via sport van DJI zet zich in voor het leven na detentie

Om mensen in detentie na hun gevangenschap door te laten stromen naar betaald werk en een sociaal netwerk komt dienst justitiele inrichtingen met een nieuw initiatief. Een samenwerking tussen detentie en sport: Werk via Sport DJI.

“DJI’er Gerko Brink zag dat er kansen lagen bij voetbalclubs als het gaat om arbeidstoelatingsprojecten; een samenwerking tussen detentie en sport”, begint de Dienst Justitiële Inrichtingen. Ze vervolgen: “Het draait om arbeidstoeleiding en sport helpt daarbij, bijvoorbeeld met een project als Inside.” 

Bij dit project gaat een groepje gedetineerden één keer in de week voetballen. Dit onder leiding van een trainer of oud-prof van een betaalde voetbalclub. Als een gedetineerde hiervoor in aanmerking wil komen moet het wel verdiend zijn. “Het moet werken als beloning, een stimulans”, aldus Gerko.

Inside project

Ali Boussaboun, oud-professioneel voetballer, draait nu in de PI Alphen aan den Rijn het Inside project. Hij geeft hier acht weken lang elke vrijdag training aan dertien gedetineerde. Tijdens het voetballen leren de gedetineerde niet alleen hoe ze moeten voetballen, maar ook hoe ze elkaar behandelen. Bijvoorbeeld respect, hoe ga je met elkaar om tijdens het voetballen, maar ook hoe behulpzaam ben je in het veld. “Zo hebben we in die weken acht kernwaarden behandeld”, vertelt Ali Boussaboun.

Om het Inside project af te sluiten hebben de gedetineerde onderling een wedstrijd gespeeld. 

Internationaal toernooi

Er is onlangs zelfs een internationaal toernooi gespeeld. Dit vond plaats in de PI Lelystad en was een samenwerking van het project Werk via Sport van DJI en de EFDN met het European Football for Development Network. Hier deden in 460 gedetineerde, 15 gevangenissen en 50 voetbalclubs, aan mee. 

Er zijn 150 gedetineerde na detentie ingestroomd naar betaald werk door Werk via Sport.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.