Werk via sport van DJI zet zich in voor het leven na detentie

Om mensen in detentie na hun gevangenschap door te laten stromen naar betaald werk en een sociaal netwerk komt dienst justitiele inrichtingen met een nieuw initiatief. Een samenwerking tussen detentie en sport: Werk via Sport DJI.

“DJI’er Gerko Brink zag dat er kansen lagen bij voetbalclubs als het gaat om arbeidstoelatingsprojecten; een samenwerking tussen detentie en sport”, begint de Dienst Justitiële Inrichtingen. Ze vervolgen: “Het draait om arbeidstoeleiding en sport helpt daarbij, bijvoorbeeld met een project als Inside.” 

Bij dit project gaat een groepje gedetineerden één keer in de week voetballen. Dit onder leiding van een trainer of oud-prof van een betaalde voetbalclub. Als een gedetineerde hiervoor in aanmerking wil komen moet het wel verdiend zijn. “Het moet werken als beloning, een stimulans”, aldus Gerko.

Inside project

Ali Boussaboun, oud-professioneel voetballer, draait nu in de PI Alphen aan den Rijn het Inside project. Hij geeft hier acht weken lang elke vrijdag training aan dertien gedetineerde. Tijdens het voetballen leren de gedetineerde niet alleen hoe ze moeten voetballen, maar ook hoe ze elkaar behandelen. Bijvoorbeeld respect, hoe ga je met elkaar om tijdens het voetballen, maar ook hoe behulpzaam ben je in het veld. “Zo hebben we in die weken acht kernwaarden behandeld”, vertelt Ali Boussaboun.

Om het Inside project af te sluiten hebben de gedetineerde onderling een wedstrijd gespeeld. 

Internationaal toernooi

Er is onlangs zelfs een internationaal toernooi gespeeld. Dit vond plaats in de PI Lelystad en was een samenwerking van het project Werk via Sport van DJI en de EFDN met het European Football for Development Network. Hier deden in 460 gedetineerde, 15 gevangenissen en 50 voetbalclubs, aan mee. 

Er zijn 150 gedetineerde na detentie ingestroomd naar betaald werk door Werk via Sport.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.

Advertorial Overige 12 apr. 2024 17:01

Problemen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers? Let's Recruit! helpt je uit de brand!

Een groeiend bedrijf is natuurlijk goed, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Het vinden van het juiste talent wordt soms zo lastig dat bedrijven orders moeten laten lopen of bestaande collega’s onbedoeld zwaar belasten. Let’s Recruit! ontzorgt daarom bij technische MKB-bedrijven het gehele recruitmentproces. Maar wat doen ze nou precies tijdens dat proces?