ActiVite
Advertorial Gezondheid en welzijn

Werken als wijkverpleegkundige bij ActiVite

Sophie en Floor werken als wijkverpleegkundige bij ActiVite. Samen met hun collega’s zetten ze zich elke dag weer in voor de beste zorg. Wat adviseren zij als iemand als wijkverpleegkundige wil werken?

Sophie: “Kom eens meekijken! Het is heel moeilijk als je de wijkverpleging niet kent om te weten of het dan bij je past. Samen met de cliënt kijken wat hij nog zelf kan doen en waar de cliënt zorg van ActiVite nodig heeft. Benadrukken wat mensen nog wel kunnen, zodat ze juist hun eigen regie houden. Ja, dat vind ik erg belangrijk. Loop gewoon eens een ochtend of middag mee. Je bent welkom en wie weet kunnen we je inspireren!”

Floor: “Echt, als je niet meekijkt, weet je het niet. Verschillende mensen hebben al met me meegelopen. Misschien denk je dat de thuiszorg stoffig is, maar dat is het zeker niet. Zo zijn er ook jonge mensen die ernstig ziek zijn; hen zorg verlenen is iets wat ik erg interessant vind. Het verschil in zorg, de variatie op een dag, mensen bij wie je binnen een paar weken de zorg kunt afsluiten, maar anderen bij wie we soms meer dan tien jaar zorg leveren; alles heeft zijn eigen charme.”

“Als wijkverpleegkundige zorg je dat de benodigde zorg bij de juiste persoon terechtkomt”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.