ActiVite
Advertorial Gezondheid en welzijn

Werken als wijkverpleegkundige bij ActiVite

Sophie en Floor werken als wijkverpleegkundige bij ActiVite. Samen met hun collega’s zetten ze zich elke dag weer in voor de beste zorg. Wat adviseren zij als iemand als wijkverpleegkundige wil werken?

Sophie: “Kom eens meekijken! Het is heel moeilijk als je de wijkverpleging niet kent om te weten of het dan bij je past. Samen met de cliënt kijken wat hij nog zelf kan doen en waar de cliënt zorg van ActiVite nodig heeft. Benadrukken wat mensen nog wel kunnen, zodat ze juist hun eigen regie houden. Ja, dat vind ik erg belangrijk. Loop gewoon eens een ochtend of middag mee. Je bent welkom en wie weet kunnen we je inspireren!”

Floor: “Echt, als je niet meekijkt, weet je het niet. Verschillende mensen hebben al met me meegelopen. Misschien denk je dat de thuiszorg stoffig is, maar dat is het zeker niet. Zo zijn er ook jonge mensen die ernstig ziek zijn; hen zorg verlenen is iets wat ik erg interessant vind. Het verschil in zorg, de variatie op een dag, mensen bij wie je binnen een paar weken de zorg kunt afsluiten, maar anderen bij wie we soms meer dan tien jaar zorg leveren; alles heeft zijn eigen charme.”

“Als wijkverpleegkundige zorg je dat de benodigde zorg bij de juiste persoon terechtkomt”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:01

Magazijnopruiming op 28 en 29 februari bij Gek van Fietsen

Het fietsseizoen barst bijna los. De nieuwe modellen druppelen binnen en dat betekent dat er ruimte gemaakt moet worden in de showroom. Daarom is er bij Gek van Fietsen op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari een grote magazijnopruiming. Hoge kortingen op een groot deel van het assortiment sportieve fietsen en e-bikes!

Overige gisteren 15:01

Audities voor Alphens Sinterklaas Journaal geopend

Op maandag 24 februari is de inschrijving voor de audities van Het Alphens Sinterklaas Journaal van start gegaan. De Alphense serie gaat al weer het tiende seizoen in dit jaar, een jubileum!

Economie gisteren 13:59

Alphense bedrijven hebben tekort aan mondkapjes door Coronavirus

Over de hele wereld is een tekort aan mondkapjes door het Coronavirus. In Peking, China wordt zelfs in enkele dagen een fabriek voor mondkapjes uit de grond gestampt om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Ook in Alphen kampen bedrijven met leveringsproblemen van mondkapjes.