ActiVite
Advertorial Gezondheid en welzijn

Werken als wijkverpleegkundige bij ActiVite

Sophie en Floor werken als wijkverpleegkundige bij ActiVite. Samen met hun collega’s zetten ze zich elke dag weer in voor de beste zorg. Wat adviseren zij als iemand als wijkverpleegkundige wil werken?

Sophie: “Kom eens meekijken! Het is heel moeilijk als je de wijkverpleging niet kent om te weten of het dan bij je past. Samen met de cliënt kijken wat hij nog zelf kan doen en waar de cliënt zorg van ActiVite nodig heeft. Benadrukken wat mensen nog wel kunnen, zodat ze juist hun eigen regie houden. Ja, dat vind ik erg belangrijk. Loop gewoon eens een ochtend of middag mee. Je bent welkom en wie weet kunnen we je inspireren!”

Floor: “Echt, als je niet meekijkt, weet je het niet. Verschillende mensen hebben al met me meegelopen. Misschien denk je dat de thuiszorg stoffig is, maar dat is het zeker niet. Zo zijn er ook jonge mensen die ernstig ziek zijn; hen zorg verlenen is iets wat ik erg interessant vind. Het verschil in zorg, de variatie op een dag, mensen bij wie je binnen een paar weken de zorg kunt afsluiten, maar anderen bij wie we soms meer dan tien jaar zorg leveren; alles heeft zijn eigen charme.”

“Als wijkverpleegkundige zorg je dat de benodigde zorg bij de juiste persoon terechtkomt”


Meer nieuws

Romeinen vandaag 12:05

ROMEINEN Bronzen steelpan

Romeins voedsel lijkt op dat van ons. Ook de manier om voedsel te bereiden lijkt op die van ons. Eigenlijk is het natuurlijk andersom. Dus het bereiden gaat net als toen nog steeds in een oven, op het vuur en in een pan. Al koken wij niet meer in een bronzen steelpan.

Algemeen gisteren 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!

Alphense Zendmast gisteren 13:05

Alphense zendmast gedoofd voor Nacht van de Nacht

Alle lichten van de Alphense zendmast zullen zaterdagavond 24 oktober om 21:00 uur uit gaan. Dit gebeurt ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht. Tot 21:00 uur is de zendmast blauw gekleurd voor het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties.

Alphens Restaurantweek gisteren 11:59

Koeien en Kaas bij jou thuis: binnen 15 minuten je zelfgemaakte diner op tafel

De komende weken organiseren wij de Alphens Restaurantweek bij jou thuis! Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen en omstreken. Dit keer vertellen we je alles over de heerlijke gerechten die je bij Koeien en Kaas kunt bestellen.