Advertorial Economie

'Werken bij La Cubanita of Proeflokaal Bregje is een mooie springplank'

"Voor jongeren die zich willen ontwikkelen in de horeca, is werken bij La Cubanita of Proeflokaal Bregje een mooie springplank", aldus Shaylane Joenoes. Wat niet iedereen weet is dat deze dame beide restaurants in Alphen aan den Rijn dagelijks runt. Al vanaf haar zestiende kent zij niets anders dan werken in de horeca.

"Nu ik ouder word en inmiddels zelf moeder ben, is dat zeker niet altijd gemakkelijk te combineren", zegt Shaylane. Haar partner en zijzelf zijn beiden ondernemers en hun dochter wordt regelmatig door een van de grootouders opgevangen. "Gelukkig hebben zij daar tijd voor en doen zij dat graag, anders had dit niet gekund. Daardoor heb ik tijd om bezig te zijn met mijn grote passie." 

Shaylane startte haar horecacarrière bij La Cubanita en kan iedereen aanraden om in de horeca werkervaring op te doen. "Bij ons werken heel veel jongeren, dit maakt dat de werksfeer erg fijn is. Horecaervaring is niet noodzakelijk. Als je gastvrij bent en goed met mensen om kunt gaan, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leren mensen graag alle kneepjes van het vak en hopen dat zij willen doorgroeien, net zoals ik dat jaren geleden heb gedaan."

Horecaformule
Restaurant La Cubanita is een van de snelst groeiende horecaformules van Nederland. Shaylane is hier een ervaren franchisenemer en exploiteert de vestiging Alphen aan den Rijn, maar voorheen ook Eindhoven en Voorburg. "Dat bleek toch lastig te combineren. Ik wilde de focus leggen op Alphen en dat lukt prima." Zo goed, dat de Alphense twee jaar geleden besloot ook Proeflokaal Bregje op te starten in Alphen.

Proeflokaal Bregje, aan het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn, is een bekend concept. Iedereen voelt zich thuis in de huiskamer setting. Van vriendinnen die samen uit eten gaan tot vaste gasten die in de buurt wonen en alles wat er tussenin zit. "Het is heel toegankelijk voor iedereen", aldus Shaylane. Net als bij La Cubanita, werken wij ook bij Proeflokaal Bregje met een vastgestelde prijs. Je kunt bij ons genieten van een driegangendiner voor maar €14,50 en in het weekend voor €16,50. Zelf koken wordt bijna overbodig.  Een geliefd en veel besteld item van de menukaart is de 'Proeverij', een etagère van alle voorgerechten (slechts € 3,50 per persoon, per 2 personen, extra naast de standaard menu prijs).

Overdag is de ruimte te huur vanaf 40 personen. "We ontvangen veel gasten voor een verjaardag, een babyshower of als ze een trouwjubileum vieren. De moderne en eigentijdse inrichting is een grote factor van dit succes. Maar boven alles natuurlijk de fijne bediening en onze heerlijke gerechten", stelt Shaylane.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:19

Een winkel die voelt als thuis

Sinds april is Marquardt Keukens gevestigd aan de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude. Met zijn unieke manier van werken wil ondernemer Filip Gels zich onderscheiden in de keukenbranche. Passie, vakkennis en transparantie staan centraal bij dit nieuwe concept.  

Algemeen vandaag 14:54

Gemeentelijke Veteranendag op de Werf

Op zaterdag 21 september was het College van Burgemeester en Wethouders aanwezig op de gemeentelijke Veteranendag, wat plaatsvond op de Werf in Alphen.

Sport vandaag 13:43

ARC kan winnen in de Hoofdklasse

Zo, de eerste overwinning in de Hoofdklasse is binnen. Op het prima veld van Capelle wist ARC de nog ongeslagen thuisclub te verslaan. Met een 2-1 zege op zak werd de bus ingestapt en dat was uiteraard een heerlijk gevoel.

Overige vandaag 12:30

Dansflashmob op Wereld Alzheimer Dag

Zaterdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Met een dansflashmob in het Alphense centrum haalde dansers van Cools Dance & Events ruim € 200 euro op.  

Evenementen vandaag 10:54

TOOST Foodtruckfestival wordt druk bezocht

Vandaag is de laatste dag van het TOOST Foodtruckfestival, en dus de laatste kans om het festival in het Europapark te bezoeken. Vanaf 13:00 uur is het terrein geopend voor publiek. Tot 21:00 uur kun je terecht voor de lekkerste gerechten.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 09:36

Bezoek de Duurzaamheidsmarkt op 10 oktober in Archeon

Wist je dat een duurzaam huis eigenlijk veel eerder binnen je bereik ligt dan je denkt? Het bespaart niet alleen energie maar ook kosten. Wil je meer weten over energiebesparende maatregelen voor jouw woning? En welke subsidie- en financieringsoplossingen er zijn? Bezoek dan de Duurzaamheidsmarkt op donderdagavond 10 oktober in Archeon.