Apics Flexjobs
Advertorial Werken

Werkstress

Iedereen ervaart wel eens stress. Maar wat als de stress te veel wordt? Afgelopen week was het de week van de werkstress. Dit houdt in dat er stilstaan wordt bij stress van werkgevers en werknemers.

Wat is werkstress? Als werknemer sta jij klaar voor anderen en stel je eisen aan jezelf. Dit kan soms als druk aanvoelen. Geen paniek, een keertje flink moe zijn na een dag hard werken is geen ramp en kan je zelfs een voldaan gevoel geven. Stress helpt je soms om beter te presteren.

Maar als je langere tijd je eigen wensen en behoeftes negeert, kan dit leiden tot verlies van energie en plezier, overbelasting en uiteindelijk burn-out! Daarom is het belangrijk dat je oog hebt voor jezelf en dat je op tijd aangeeft wanneer de druk te veel wordt.

Start met goed voor jezelf zorgen. Zorg ervoor dat je lekker in je vel zit en onderneem activiteiten waar je juist energie van krijgt! Hieronder een paar tips tegen werkstress:

  • Zorg voor rust en regelmaat
  • Houd werk en privé gescheiden
  • Zorg voor voldoende ontspanning
  • Blijf in beweging! (Sporten, wandelen, fietsen, fitness, etc.)
  • Zorg voor goede nachtrust
  • Eet gezond (af en toe wat lekkers moet ook kunnen)

Ervaar jij werkstress? Neem dan contact met Apics Flexjobs op dan kijken jullie samen wat jullie hier aan kunnen veranderen.


Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.