In samenwerking met Kees Andriessen van Werkvinden Alphen legt Alphen Beweegt uit waarom sport en bewegen zo belangrijk is, juist tijdens een zoektocht naar een nieuwe baan. Buurtsportcoach Thijs deelt een aantal oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen.

Hoe kan sport en bewegen bijdragen aan het vinden van een nieuwe baan? Dat bewegen gezond voor je is, is algemeen bekend. Maar voor mensen die tijdelijk zonder baan zitten is het extra belangrijk om te blijven bewegen. Als je je baan hebt verloren, kan het zijn dat je hierdoor stress ervaart door financiële onzekerheid, een lager zelfvertrouwen en/of door sociaal isolement.

“Natuurlijk verschilt de situatie per persoon, maar het is wetenschappelijk bewezen dat door te bewegen het stresshormoon cortisol verlaagd wordt. Door doelen te stellen en te halen vergroot je je zelfvertrouwen, en door in groepsverband te sporten kom je uit dat sociale isolement”, vertelt Thijs van Leeuwen. “Vaak vinden mensen het moeilijk om de eerste stap te zetten. In deze tijd is in groepsverband bewegen wat lastiger, maar je kunt al beginnen door te wandelen en te fietsen. Dit zijn laagdrempelige work outs om mee te beginnen.”

Buurtsportcoach Thijs heeft ook alvast een aantal oefeningen die je gemakkelijk thuis kunt doen.