Alphen Beweegt

Werkvinden Alphen: het belang van bewegen voor werkzoekenden

In samenwerking met Kees Andriessen van Werkvinden Alphen legt Alphen Beweegt uit waarom sport en bewegen zo belangrijk is, juist tijdens een zoektocht naar een nieuwe baan. Buurtsportcoach Thijs deelt een aantal oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen.

Hoe kan sport en bewegen bijdragen aan het vinden van een nieuwe baan? Dat bewegen gezond voor je is, is algemeen bekend. Maar voor mensen die tijdelijk zonder baan zitten is het extra belangrijk om te blijven bewegen. Als je je baan hebt verloren, kan het zijn dat je hierdoor stress ervaart door financiële onzekerheid, een lager zelfvertrouwen en/of door sociaal isolement.

“Natuurlijk verschilt de situatie per persoon, maar het is wetenschappelijk bewezen dat door te bewegen het stresshormoon cortisol verlaagd wordt. Door doelen te stellen en te halen vergroot je je zelfvertrouwen, en door in groepsverband te sporten kom je uit dat sociale isolement”, vertelt Thijs van Leeuwen. “Vaak vinden mensen het moeilijk om de eerste stap te zetten. In deze tijd is in groepsverband bewegen wat lastiger, maar je kunt al beginnen door te wandelen en te fietsen. Dit zijn laagdrempelige work outs om mee te beginnen.”

Buurtsportcoach Thijs heeft ook alvast een aantal oefeningen die je gemakkelijk thuis kunt doen.

banner heel alphen beweegt.jpg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige vandaag 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn vandaag 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.