Josh Walet

Werkzaamheden aan de Veldbloemweg worden donderdag hervat

Op donderdag 14 januari worden ’s ochtends de werkzaamheden aan de Veldbloemweg weer opgepakt. Dit betekent dat de weg vanaf dat moment niet meer toegankelijk is voor verkeer.

Het riool en de verharding bij de Veldbloemweg was nodig aan vervanging toe, dit mede door verzakkingen en algehele slijtage. Daarom zijn in augustus 2020 de werkzaamheden gestart om de riolering te vervangen en het asfalt opnieuw aan te brengen.

Voor de kerstvakantie heeft aannemer Dura Vermeer het straatwerk gereed gemaakt, het trottoir en de parkeervakken aangelegd, het hemelwaterriool vervangen, en de weg geasfalteerd. De nieuwe inrit van de Bremstraat werd ook officieel in gebruik genomen, de bermen werden ingezaaid met graszaad en de bloembollen werden ook geplant. Hierdoor zal de Veldbloemweg er in het voorjaar vrolijk bijstaan.

Tijdens de kerstvakantie was de Veldbloemweg open omdat er toen geen werkzaamheden werden verricht. Vanaf donderdag 14 januari wordt er gestart met het tweede deel van de Veldbloemweg. De afsluiting duurt tot 5 maart. Doorgaand verkeer wordt gedurende die periode omgeleid via de President Kennedylaan. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden op de kruising met de Korenbloemweg gewoon passeren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:10

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Advertorial Sport vandaag 15:22

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.