Josh Walet

Werkzaamheden fietsbrug Aarkanaal hervat

De werkzaamheden voor de fietsbrug over het Aarkanaal (de Raadsbrug) zijn hervat. De onderbouw en funderingspalen van de brug zijn inmiddels aangebracht. Momenteel worden de steunpilaren geplaatst. Naar verwachting hervat de aannemer begin juni 2024 de werkzaamheden om het grondlichaam (het omhoog lopende gedeelte naar de brug) aan de oostkant op de gewenste hoogte te brengen.  

Dit wordt half november 2024 afgerond. Omdat de ondergrond daarna ongeveer een half jaar moet zakken, kan de aannemer naar verwachting vanaf mei 2025 starten met de bovenbouw (het gedeelte waar het verkeer overheen gaat). De verwachting is dat de brug in de tweede helft van 2025 in gebruik kan worden genomen.

Waarom is de fietsbrug belangrijk?

De fietsbrug gaat over het Aarkanaal en de N207 en verbindt de Burgemeester Bruins Slotsingel in het Zegerslootgebied met de Nieuwkoopseweg en het polderlandschap aan de andere kant. Het wordt een vaste hoge brug die niet open gaat. Door deze extra brugverbinding is het eenvoudiger om vanuit Alphen aan den Rijn te fietsen en wandelen richting Aarlanderveen en Nieuwkoop en omgekeerd. Woon-, werk-, school-, en recreatief verkeer krijgt hierdoor een kortere en veiligere route. Ook verbindt de brug de natuur van Park Zegersloot en het polderlandschap met elkaar en biedt nieuwe recreatieve mogelijkheden. 

De brug is al jaren een wens van de provincie, gemeente en fietsersbond. De gemeente voert het project uit. Zij werkt daarbij nauw samen met de provincie, die een deel van de kosten betaalt.

Bouw fietsbrug

bouw Fietsbrug

Bouw Fietsbrug


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten vandaag 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken vandaag 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert vandaag 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement vandaag 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie gisteren 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.