Alphens.nl

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Volgende week (week 21) staat in het teken van het vernieuwen van de riolering. In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven tot welk huisnummer het riool wordt aangelegd. Om de veiligheid van de klanten van sportschool Boutique Fitness Lage Zijde (huisnummer 410) te waarborgen, starten de werkzaamheden (in overleg met hen) op woensdag 22 mei om 06:00 uur. De sportschool zal dan ook vanaf 11:00 uur open zijn.

Daarnaast wordt komende week een aanvang gemaakt met het aanbrengen van nieuw straatwerk. Dit begint bij de kruising Van Boetzelaerstraat/Raadhuisstraat en vordert richting het appartementencomplex met huisnummers 418 - 470. Belanghebbenden en bezoekers kunnen via het oude straatwerk lopen aan de kant van de tandartspraktijk. Winkels, woningen en bedrijven aan de kant waar gewerkt wordt, zullen zoveel mogelijk bereikbaar blijven.

Om de veiligheid te waarborgen, verzoeken de autoriteiten om de aanwijzingen van verkeersregelaars, medewerkers en/of machinisten op te volgen en te respecteren.

Bereikbaarheid

Leveranciers en ophaaldiensten dienen via de Concordiastraat achteruit de Raadhuisstraat in te rijden. Bij de verkeersregelaar op de kruising Concordiastraat/Raadhuisstraat geef je aan voor welk bedrijf (naam) met huisnummer je in de Raadhuisstraat een bestelling/levering hebt. Vervolgens zal de verkeersregelaar je begeleiden naar je bestemming.

Voor de gemeentelijke ophaaldiensten van 'ProZero' zijn aparte afspraken gemaakt. Het afval dient op woensdag op de afgesproken punten te liggen.

Overlast

Tijdens de werkzaamheden kan er (ernstige) overlast worden ervaren van machines, afzettingen en beperkte bereikbaarheid van woningen, bedrijven of winkels. De gemeente benadrukt dat zij hun uiterste best zullen doen om dit tot een minimum te beperken en vragen om begrip en medewerking van de bewoners en ondernemers in de buurt.

Voor vragen over de werkzaamheden kunnen bewoners en belanghebbenden contact opnemen via alphen@duravermeer.nl. De gemeente is bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 16:00 uur. Voor spoedgevallen kan er contact worden opgenomen via telefoonnummer 06-43398115.

Schermafbeelding 2024-05-17 151653.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.