Werkzaamheden in Raadhuisstraat: Wat te verwachten de komende tijd

De Gemeente heeft deze week de eerste stappen gemaakt in de Raadhuisstraat door te beginnen met het aanleggen van riolering. Dit weekend zal de straat rustig zijn, maar vanaf maandag 13 mei 2024 kunnen bewoners en bezoekers weer werkzaamheden verwachten in de Raadhuisstraat.

Om de overlast tot een minimum te beperken, zal de Gemeente ervoor zorgen dat de straat zo toegankelijk mogelijk blijft tijdens de werkzaamheden. Waar nodig zullen bouwhekken geplaatst worden om de veiligheid te waarborgen. Verkeersregelaars en medewerkers zullen aanwijzingen geven die dienen te worden opgevolgd om de veiligheid te waarborgen.

Volgende week

Vanaf volgende week zal de focus liggen op het vernieuwen van de riolering. Bewoners van het appartementencomplex met huisnummers 418 tot 470 wordt verzocht om via de zijkant van het complex hun woningen te betreden of te verlaten. Vanaf donderdag 16 mei zal er nieuw straatwerk worden aangebracht, waarbij belanghebbenden en bezoekers gebruik kunnen maken van het oude straatwerk aan de kant van de tandartspraktijk.

Overlast

Tijdens de werkzaamheden kan er echter (ernstige) overlast worden ervaren van machines, afzettingen en beperkte bereikbaarheid van woningen, bedrijven of winkels. De Gemeente benadrukt dat zij hun uiterste best zullen doen om dit tot een minimum te beperken en vragen om begrip en medewerking van de bewoners en ondernemers in de buurt.

Voor vragen over de werkzaamheden kunnen bewoners en belanghebbenden contact opnemen via alphen@duravermeer.nl. De Gemeente is bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 16:00 uur. Voor spoedgevallen kan er contact worden opgenomen via telefoonnummer 06-43398115.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 16:03

Groei deze zomer met Let's Recruit!

De zomer is aangebroken! De tijd om na te denken over nieuwe stappen in je carrière: wil je je in je huidige gebied ontwikkelen of ben je klaar voor een switch? Let’s Recruit! houdt je via Instagram op de hoogte van het nieuwste vacatureaanbod. Volg ze nu en maak kans op een zomerse prijs! 

Maatschappelijk vandaag 14:35

Ladies Circle Groene Hart overhandigt cheque van 1.000 euro aan het Jeroen Heitzman Accufonds

Met de Circle Cycle ’24 heeft Ladies Circle Groene Hart € 1000 bijeen gefietst voor het Jeroen Heitzman Accufonds van de Alphense Fietsmaatjes. Op zondag 21 april fietsten vijfenveertig gesponsorde deelnemers deze tocht van 24 kilometer langs de mooiste plekken rondom Alphen aan den Rijn. Dat leverde een cheque van € 1000 euro op, die op 12 juli door Marjon van Rijs en Emmy Rijnsburger aan het fonds is overhandigd.

Overige vandaag 13:42

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn groot succes

Op woensdag 2 juli vond er een waardevolle en informatieve scootmobielcursus plaats bij Atletiekvereniging AAV'36. Deze cursus, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) Alphen aan den Rijn in samenwerking met Welzorg, Vegro en Ergozorg, bood scootmobielgebruikers de kans om hun rijvaardigheden te verbeteren en hun kennis van verkeersregels op te frissen. Daarnaast konden deelnemers die nog niet over een eigen scootmobiel beschikten er kennis mee maken.

Maatschappelijk vandaag 12:08

Wheels 4 Rescue schenkt ambulance aan ziekenhuis in Gambia

Tijdens hun vakantie in Gambia zagen Sjaak en Hester Zevenhoven de zorgwekkende staat van de gezondheidszorg. Veel ziekenhuizen zijn verouderd, slecht uitgerust en kampen met een tekort aan medicijnen en gekwalificeerd personeel, wat leidt tot hoge kosten en beperkte toegang tot zorg. De kinder- en moedersterftecijfers behoren tot de hoogste ter wereld door een gebrek aan prenatale zorg en gezondheidseducatie.

Verkeer en vervoer vandaag 10:29

Vakantiedrukte: Tips voor een soepele reis op Zwarte Zaterdag

Zaterdag 20 juli is het weer zover: Zwarte Zaterdag. Deze dag staat bekend als een van de drukste verkeersdagen van het jaar, wanneer miljoenen Europeanen massaal op vakantie gaan. De wegen naar populaire vakantiebestemmingen, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië, raken overvol en files zijn onvermijdelijk.