Josh Walet

Werkzaamheden klimaatbos starten 13 december: “Beter uit te voeren met vorst”

Alphen aan den Rijn krijgt een klimaatbos om bij te dragen aan de vergroening van de gemeente. Het bos zal naast de N11 geplaatst worden. De werkzaamheden zijn vanwege de weersomstandigheden een week uitgesteld en starten op dinsdag 13 december.

“Het klimaatbos is één van de projecten die we in de komende jaren aanpakken om onze gemeente verder te vergroenen en in te spelen op de gevolgen van klimaatverandering”, begint wethouder Relus Breeuwsma. “Het klimaatbos wordt een fijne plek binnen onze gemeente voor alle inwoners, waar straks prachtige bomen gaan groeien. Ik ben er dan ook trots op dat we op 6 december gaan starten met dit bijzondere project”.

De werkzaamheden zijn echter een week uitgesteld omdat er gestart gaat worden met maai- en snoeiwerk. “Dit werk is beter uit te voeren met de vorst vanwege de natte grond, daarom beginnen we een week later dan gepland. Voor de uiteindelijke planning maakt het geen verschil”, zo laat de gemeente weten. Op 15 december zal de wethouder, samen met kinderwethouder Dustin en de kinderraad, de eerste boom planten.

Het Kreekrugpad wordt vanaf 2 januari afgesloten. Voor de werkzaamheden in december is dit nog niet nodig.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 10:23

ARC MO13-1 kampioen in Hoofdklasse C

Na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op sportpark Ter Specke tegen regerend kampioen FC Lisse, zijn de meiden van ARC O-13 onder leiding van het trainers trio Kraaij, Janssen en Lagerweij op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.