Werkzaamheden Prins Bernhardlaan en Julianabrug starten morgen

Morgen beginnen de werkzaamheden aan de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Vanaf 24 juni tot 23 augustus zal de kruising afgesloten zijn, vanwege de aanleg van een grote rioolbuis voor de afvoer van hemelwater. Hierdoor is de Julianabrug tijdelijk niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.

In het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn worden tot 2026 de oude huurwoningen vervangen door duurzame woningen. Tegelijk vernieuwt Gemeente Alphen aan den Rijn de buitenruimte, denk aan verharding, groen en verlichting. Ook het rioolstelsel wordt volledig vernieuwd en krijgt een gescheiden afvoer van regenwater en rioolwater. Dit is milieuvriendelijker en zorgt ervoor dat ook tijdens extreme regenbuien het regenwater probleemloos wordt afgevoerd. De rioolverbindingen vanuit het Rode Dorp naar het Rijnhavengebied en de Hoge Zijde zijn te smal. Daarom worden er deze zomer bredere afvoerbuizen geplaatst. Dat zorgt voor afsluitingen en vertragingen bij de Julianabrug en Prins Bernhardlaan.

Afsluiting en vertraging

Een deel van de kruising tussen de Willem de Zwijgerlaan en de Prins Bernhardlaan wordt door deze werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. Het autoverkeer kan dan niet meer richting de Julianabrug en winkelcentrum de Baronie rijden. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs en kunnen ook over de brug. Op de Prins Bernhardlaan (noord-zuid richting) blijft tijdens de werkzaamheden in beide richtingen één rijbaan open. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de zomervakantie omdat er dan minder verkeer is en het verkeer er dus ook minder last van heeft.

Lees hier meer over dit onderwerp. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 09:10

Opening van de eerste Kwiek Beweegroute in Alphen aan den Rijn

De eerste Kwiek Beweegroute in Alphen aan den Rijn wordt een feit! Phemia de Boer van sport- en beweegbedrijf Phemia Move heeft in samenwerking met Stichting Help Anders, Alphen Vitaal en de gemeente Alphen aan den Rijn de aanleg van deze beweegroute in de Edelstenenbuurt mogelijk gemaakt. De opening van de route valt samen met de Nationale Beweegweek 2024.

Overige gisteren 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten gisteren 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken gisteren 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.