Google Street View

Werkzaamheden voor verbreden fietspad Prins Bernhardlaan van start gegaan

Vanuit het plan om tweerichtingsfietspaden langs de hoofdwegen aan te leggen en/of te verbeteren, is vanochtend gestart met het verbreden van het fietspad langs de Prins Bernhardlaan in Alphen. Het gaat specifiek om het gedeelte tussen de Albert Schweitzerbrug en de Prinses Irenelaan.

“De werkzaamheden bestaan uit het verbreden van de fietspaden, het opnieuw asfalteren en het aanpassen van de aansluitende verharding. Om fietsers veilig in twee richtingen te laten oversteken worden de verkeerslichten ter hoogte van de Van Nesstraat en de Zoutmanstraat aangepast. Tevens worden werkzaamheden aan de openbare verlichting uitgevoerd”, aldus de gemeente.

Goed om te weten is dat de situatie ter plaatse van het tunneltje hetzelfde blijft en dus niet wordt aangepast. Het blijft dus éénrichtingverkeer voor fietsers die vanaf de Albert Schweitzerbrug door het tunneltje gaan. Het fietspad tussen de Evertsenstraat en de Zoutmanstraat is op dit moment al een tweerichtingsfietspad, het wordt alleen verbreed om de fietsers op dit gedeelte meer ruimte te geven.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het fietspad over ongeveer drie weken afgerond. Dit is ook afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad tussen de Evertsenstraat en de Prinses Irenelaan geheel afgesloten. Het (brom)fietsverkeer wordt omgeleid via een omleidingsroute en er zullen worden ingezet. Daarnaast zijn de bushaltes aan de West-zijde voor beperkte tijd buiten gebruik. Vanwege de werkzaamheden aan het fietspad worden de Zoutmanstraat en de Van Nesstraat ter hoogte van de Prins Bernhardlaan afgesloten voor al het verkeer. Dit verkeer zal worden omgeleid via een omleidingsroute. Woningen en winkels/bedrijven blijven gewoon bereikbaar.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken vandaag 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:26

Onderhoudswerkzaamheden aan A12 en A20 in volle gang

Het grootschalige onderhoud aan de A12 en A20 is nu twee weken bezig. In juni wordt het wegdek vernieuwd tussen Nieuwerbrug aan den Rijn en Utrecht, en er wordt gewerkt aan viaducten en vangrails. Weggebruikers van Alphen aan den Rijn richting Utrecht dienen hier rekening mee te houden.   

Overige gisteren 16:38

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Advertorial Kinderen gisteren 12:48

Romeinse dag in het Alphense Stadshart

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp, speciaal voor groepen van zowel jongeren als ouderen. Het programma biedt activiteiten zoals een speurtocht en Romeinse vaartochten, waardoor op een interactieve manier kennis gemaakt kan worden met de Romeinse geschiedenis van Alphen.