Google Street View

Werkzaamheden voor verbreden fietspad Prins Bernhardlaan van start gegaan

Vanuit het plan om tweerichtingsfietspaden langs de hoofdwegen aan te leggen en/of te verbeteren, is vanochtend gestart met het verbreden van het fietspad langs de Prins Bernhardlaan in Alphen. Het gaat specifiek om het gedeelte tussen de Albert Schweitzerbrug en de Prinses Irenelaan.

“De werkzaamheden bestaan uit het verbreden van de fietspaden, het opnieuw asfalteren en het aanpassen van de aansluitende verharding. Om fietsers veilig in twee richtingen te laten oversteken worden de verkeerslichten ter hoogte van de Van Nesstraat en de Zoutmanstraat aangepast. Tevens worden werkzaamheden aan de openbare verlichting uitgevoerd”, aldus de gemeente.

Goed om te weten is dat de situatie ter plaatse van het tunneltje hetzelfde blijft en dus niet wordt aangepast. Het blijft dus éénrichtingverkeer voor fietsers die vanaf de Albert Schweitzerbrug door het tunneltje gaan. Het fietspad tussen de Evertsenstraat en de Zoutmanstraat is op dit moment al een tweerichtingsfietspad, het wordt alleen verbreed om de fietsers op dit gedeelte meer ruimte te geven.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het fietspad over ongeveer drie weken afgerond. Dit is ook afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad tussen de Evertsenstraat en de Prinses Irenelaan geheel afgesloten. Het (brom)fietsverkeer wordt omgeleid via een omleidingsroute en er zullen worden ingezet. Daarnaast zijn de bushaltes aan de West-zijde voor beperkte tijd buiten gebruik. Vanwege de werkzaamheden aan het fietspad worden de Zoutmanstraat en de Van Nesstraat ter hoogte van de Prins Bernhardlaan afgesloten voor al het verkeer. Dit verkeer zal worden omgeleid via een omleidingsroute. Woningen en winkels/bedrijven blijven gewoon bereikbaar.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 16:49

Brasserie De Alphense Burgemeester opent haar vernieuwde deuren na grote make-over

Na anderhalve week van hard werken en een intensief verbouwen, is het moment eindelijk daar: Brasserie De Alphense Burgemeester onthult haar gloednieuwe uitstraling. Het restaurant, gevestigd in de Julianastraat, heeft een complete make-over ondergaan, van boven tot beneden. Ze openden gisteravond 27 februari om 17:00 haar deuren.

Horeca gisteren 15:34

Restaurant De Lelie staat na ruim 30 jaar te koop

In 1994 opende Alphenaar Alex van der Linden, samen met zijn compagnon Bart van Leeuwen, de deuren van Restaurant De Lelie, gelegen naast het Europapark. Wat ooit begon als een bescheiden theehuis, groeide al snel uit tot een volwaardig restaurant, geliefd bij velen in de regio. Na ruim 33 jaar zijn de twee eigenaren klaar om het stokje door te geven aan de opvolger. 

20 van Alphen gisteren 14:21

Ontdek de FunRun: een avond vol plezier vóór de 20 van Alphen!

Ben je op zondag 3 maart verhinderd en kun je niet meedoen aan de 20 van Alphen? Of zoek je gewoon een leuke opwarmer voor het grote evenement? Voor het eerst in de geschiedenis van de 20 van Alphen wordt er een speciaal event georganiseerd op de avond voorafgaand aan de hoofdwedstrijd: de FunRun. 

Advertorial Overige gisteren 13:05

Buurthuis AquaRijn heeft lentekriebels

Buurtband Ridderveld is in oprichting. Elke donderdag vanaf 7 maart, 15:30 tot 17:00 uur is er een repetitie. De Buurtband zoekt nog leden. Muzikale ervaring is niet nodig maar mensen die al een instrument spelen en meenemen zijn ook zeer welkom. Al op woensdag 15 mei kan de band voor het eerst optreden: op het wijkfeest Ridderveld. Meedoen? Geef je nu op of kom gewoon even kijken bij een repetitie.

Calamiteiten gisteren 12:57

Wasdroger vliegt in brand in de Quadriviumlaan

Op woensdagmiddag is er een wasdroger in brand gevlogen in de Quadriviumlaan in Alphen aan den Rijn. Dankzij een snelle reactie van de bewoner en behulpzame werklui in de straat werd een grotere brand voorkomen.

Politie en handhaving gisteren 11:52

Man gearresteerd met pepperspray en vleesmes op de N11

Afgelopen weekend kwam de Alphense politie in actie na een melding over een man die op de N11 zou lopen. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen ze voertuig zonder bestuurder aan.