Josh Walet

Werkzaamheden voor vervangen regenwaterafvoer begonnen

Op maandag 22 juni zijn de werkzaamheden van start gegaan voor het vervangen van de regenwaterafvoer in het Alphense centrum. Als eerste is de Julianastraat aan de beurt, maar niet het gedeelte waar horecagelegenheden zijn gevestigd. De komende maanden zullen andere straten in het centrum aan de beurt zijn.

Het zware verkeer dat door het centrum van Alphen rijdt, zoals bussen en vrachtwagens, veroorzaken schade aan de waterafvoergoot in het midden van de weg én de aansluitende bestrating. Door deze schade kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan voor voetgangers en (brom-)fietsers. Ook ontstaan er door deze schade problemen bij het afvoeren van regenwater, waardoor er plassen ontstaan. Om deze problemen te verhelpen, wordt een nieuwe afvoergoot aangebracht en wordt daar waar nodig de bestrating opnieuw gelegd.

Wat gaat er gebeuren?

Er worden werkzaamheden verricht om een sterkere goot aan te leggen, een goot die beter bestand is tegen het zware verkeer. Hiernaar zijn onderzoeken gedaan om te bepalen welk materiaal en welke constructie de beste resultaten oplevert. De lijngoten aan de Hoge Zijde vanaf de brug tot en met het Stadhuisplein worden vervangen. Om te zorgen dat het regenwater goed naar de waterafvoergoten stroomt, wordt de bestrating tot een halve meter aan beide kanten van de goot opnieuw gelegd. De plekken elders in de straat waar kuilen zijn en plassen ontstaan, worden ook aangepakt.

Geen werkzaamheden in de straat bij de horecagelegenheden

Tijdens de werkzaamheden blijven alle straten toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Dit kan omdat het werk in fases wordt uitgevoerd, waardoor elke keer maar een deel van de straat wordt gedaan. Ook het bevoorraden van de winkels kan gewoon doorgaan. Het busverkeer zal gedurende de maand juli (vanaf 6 juli) een omleidingsroute gebruiken. Voor het busverkeer kun je naar de opstappunten bij De Aarhof of de Prins Bernardlaan.

werkzaamheden lijngoot castellumstraat en julianastraat 2.jpeg

Planning werkzaamheden

Als eerste is de Julianastraat aan de beurt. Daarvoor zijn de werkzaamheden op maandag 22 juni gestart. De rest van de planning is als volgt:

  1. Van 22-6-20 tot 10-7-20 werkzaamheden in gedeelte Julianastraat
  2. Van 6-7-20 tot 24-7-20 werkzaamheden in de Pieter Doelmanstraat tussen de brug en Julianastraat
  3. Van 22-7-20 tot 31-7-20 en van 24-8-20 tot 28-8-20 werkzaamheden in de Castellumstraat
  4. Van 26-8-20 tot 25-9-20 werkzaamheden op het Stadhuisplein

planning werkzaamheden lijngoot.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.