Hoogheemraadschap van Rijnland

Werkzaamheden zuiveringskring Alphen Noord starten eind november: “Duurzaamheid is prioriteit”

Alphen aan den Rijn kent meerdere zuiveringskringen. Deze zijn echter al jaren oud en aan vervanging toe. Eind dit jaar zullen in Alphen Noord werkzaamheden aan de zuiveringskringen plaatsvinden.

De voorbereidingen voor deze werkzaamheden zijn al begonnen en het werk wordt geïnventariseerd. “Nu al worden er op eigen terrein voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd”, aldus het Hoogheemraadschap van Rijnland. Eind deze maand zal begonnen worden met de werkzaamheden.

De renovatie is nodig omdat de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties van de zuiveringskringen aan vervanging toe zijn. “Zoals alle pompen, aandrijvingen, software en hardware. Deze zijn nodig voor een juiste werking van het zuiveringsproces. Met de vernieuwing verbeteren we het operationeel beheer en verlagen we de energie- en beheerskosten.”

“De omgeving zal hiervan merken dat er meer vrachtwagens van en naar het terrein rijden. We nemen passende veiligheidsmaatregelen”, zo laat Rijnland weten. “De directe omgeving wordt geïnformeerd over de planning en mogelijke overlast door middel van een bewonersbrief en andere middelen.” De planning zal, zodra deze bekend is, hier gepubliceerd worden.

Duurzaamheid

Tijdens de werkzaamheden zal ook rekening worden gehouden met duurzaamheid. “Onlangs won Rijnland de tweede prijs meest duurzame publieke opdrachtgever van Bouwend Nederland. Project ZANK kreeg in de puntentelling voor deze prijs het maximaal aantal punten voor duurzaamheid, omdat in dit project duurzaamheid prioriteit is”, vertelt het Hoogheemraadschap.

Rijnland hoopt de werkzaamheden eind 2024 af te ronden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.