Josh Walet

Wet ’n Wild WakePark is een nieuw obstakel rijker: de ‘poolgap’

Het begon allemaal in april 1999. Toen draaide de baan zijn eerste rondje en begon het Wet ’n Wild WakePark met nul obstakels in het water. Nu, 21 jaar later, liggen er negen obstakels in het water. En zaterdag 11 juli is daar het grootste obstakel van Nederland bij gekomen: de ‘poolgap’.

Het restaurant en de waterskibaan van Wet ‘n Wild The Social Club zijn één van de hotspots in Alphen en de regio Zuid-Holland. Afgelopen zomer was er al een hele nieuwe steiger aangelegd, waardoor toeschouwers nog beter naar het wakeboarden en waterskiën kunnen kijken. En daar is nu een nieuw obstakel bij gekomen. Bij het Wet ’n Wild WakePark is op zaterdagochtend 11 juli namelijk niet alleen het grootste obstakel van Nederland geplaatst, maar ook nog eens de eerste ‘poolgap’ van Nederland.

Baanmanager Sean Taylor vertelt enthousiast: “Het nieuwe obstakel is een bijzonder uniek obstakel. Je glijdt namelijk uit het water over een schans heen, en komt dan in een grote ‘pool’ vol met water terecht. Daarna kun je uit de ‘pool’ weer overspringen naar verschillende soorten rails. Ook is het frame zo gebouwd dat we elk moment dat we willen kunnen uitbreiden. Dit hebben we gedaan zodat we het elk jaar uitdagender, of juist weer wat makkelijker kunnen maken.”

Zes vrijwilligers hebben de ‘poolgap’ gebouwd, wat het een uniek obstakel maakt. “Twee jaar lang hebben ze elke zaterdag gewerkt om een super gaaf obstakel voor ons te maken. In het bijzonder willen wij JD Staal bedanken voor het leveren van het staal en natuurlijk dat we gebruik mochten maken van het bedrijfspand en grote machines.” Het resultaat van al die zaterdagen zwoegen is een obstakel van 31 meter lang, 4.60 meter breed en 1.20 meter hoog. Met water bedraagt het gewicht maar liefst 28.000 kilo. Het wordt dan ook vastgelegd met 40 ankers van 150 kilo per stuk.

Let op: de feestelijke opening die gepland stond voor zondagmiddag 12 juli gaat vanwege omstandigheden niet door. 

IMG-20200711-WA0003.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.