Josh Walet

Wethouder en manege lossen conflict tóch niet samen op: “Gang naar de rechter is onontkoombaar”

Al enige tijd wordt door verschillende partijen gesproken over vuile grond bij de Maximabrug. Manage Lone Star Western Stable heeft vorig jaar alarm geslagen omdat paarden ziek zouden worden. Hoewel wethouder Relus Breeuwsma hoopte het geschil op te lossen zonder rechter, blijkt dit onvermijdelijk.

Bij de bouw van de Maximabrug is thermisch gereinigde grond toegepast. Onafhankelijk onderzoek toonde aan dat er ‘niets aan de hand’ is. Er zouden geen onaanvaardbare risico’s voor mensen, dieren en planten zijn. Toch loopt er een civielrechtelijke en een bestuursrechtelijke procedure tegen de Gemeente. Dit werd door de eigenaar van de manage begonnen.

Eerder liet wethouder Relus Breeuwsma weten dat er inmiddels gesprekken plaatsvinden zonder rechter, met als doel tot een overeenstemming te komen. Zo worden slepende juridische procedures voorkomen. “Zowel de belanghebbende als de Gemeente hebben deze wens nadrukkelijk uitgesproken”, vertelde wethouder Breeuwsma in april.

In de afgelopen maanden hebben meerdere gesprekken plaatsgevonden met betrokkene. In het laatste gesprek in oktober bleek toch dat de twee partijen het niet samen eens konden worden. “De gang naar de rechter is onontkoombaar”, aldus de wethouder. De civielrechterlijke zaak vond op 26 oktober plaats. Voor de bestuursrechterlijke zaak is nog geen datum bekend.

Civielrechterlijke zaak

Tijdens de civielrechterlijke zaak op 26 oktober werd de kwestie of de Gemeente de vervuilde grond, waar kankerverwekkende benzeen in is gevonden, besproken. In de zaak ging het dus niet over waar de paarden in 2015 precies aan overleden zijn. Ook bleek tijdens de zitting dat de eigenaren het stuk grond niet willen verkopen aan de Gemeente en honderdduizenden euro's aan schadevergoeding eisen. Ze zullen moeten afwachten of het perceel wordt gereinigd.

Het vonnis wordt verwacht op 20 december. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 21 jun. 2024 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: