Gemeente Alphen aan den Rijn

Wethouder Gerard van As steekt ondernemers een hart onder de riem

Nu de coronamaatregelen weer aangescherpt zijn en ondernemers in uiteenlopende branches weer een klap krijgen, heeft wethouder Gerard van As een brief gestuurd aan alle Alphense ondernemers om hen een hart onder de riem te steken. 

“Ondanks alle inzet, creativiteit en geduld zijn wij er nog niet in geslaagd om het coronavirus met elkaar te bedwingen. Dat is een hard gelag, want we zien vitale bedrijven die het zwaar hebben en ondernemers die een hoge rekening betalen voor een crisis die ons allemaal raakt. Toch hebben we begin dit jaar bewezen dat het kán, het virus terugdringen, dus laten we alles op alles zetten om die kentering weer te maken”, zo begint Van As zijn brief.

Hart onder de riem

De afgelopen weken heeft de wethouder veel gesprekken gevoerd met ondernemers, waaruit naar voren kwam dat de impact op ondernemers groot is. “Velen spreken van een zorgelijke situatie, zowel voor individuele ondernemingen als voor hun werknemers.” Deze tijd vraagt van ondernemers dan ook veerkracht en doorzettingsvermogen. “Waar sommigen de deuren moeten sluiten, loopt bij anderen de klandizie terug. De markt verandert en de ruimte om daarop in te spelen is beperkt.”

Van As vervolgt: “Werknemers en klanten tonen zich vaak begripvol en flexibel, maar soms ook niet. Dan sluipt er een soort laksheid in, die we ons helaas niet kunnen veroorloven. We moeten strikt zijn en streng blijven, juist nu, om te voorkomen dat de tweede golf onze samenleving overspoelt.” In zijn brief spreekt Van As dan ook zijn waardering uit voor alle ondernemers. “Al die ondernemers die positief blijven, die hun bijdrage leveren om het coronavirus onder controle te krijgen en die zich inspannen om onze gemeente levendig te houden: hartelijk dank daarvoor en hou vol!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.