Gemeente Alphen aan den Rijn

Wethouder Gerard van As steekt ondernemers een hart onder de riem

Nu de coronamaatregelen weer aangescherpt zijn en ondernemers in uiteenlopende branches weer een klap krijgen, heeft wethouder Gerard van As een brief gestuurd aan alle Alphense ondernemers om hen een hart onder de riem te steken. 

“Ondanks alle inzet, creativiteit en geduld zijn wij er nog niet in geslaagd om het coronavirus met elkaar te bedwingen. Dat is een hard gelag, want we zien vitale bedrijven die het zwaar hebben en ondernemers die een hoge rekening betalen voor een crisis die ons allemaal raakt. Toch hebben we begin dit jaar bewezen dat het kán, het virus terugdringen, dus laten we alles op alles zetten om die kentering weer te maken”, zo begint Van As zijn brief.

Hart onder de riem

De afgelopen weken heeft de wethouder veel gesprekken gevoerd met ondernemers, waaruit naar voren kwam dat de impact op ondernemers groot is. “Velen spreken van een zorgelijke situatie, zowel voor individuele ondernemingen als voor hun werknemers.” Deze tijd vraagt van ondernemers dan ook veerkracht en doorzettingsvermogen. “Waar sommigen de deuren moeten sluiten, loopt bij anderen de klandizie terug. De markt verandert en de ruimte om daarop in te spelen is beperkt.”

Van As vervolgt: “Werknemers en klanten tonen zich vaak begripvol en flexibel, maar soms ook niet. Dan sluipt er een soort laksheid in, die we ons helaas niet kunnen veroorloven. We moeten strikt zijn en streng blijven, juist nu, om te voorkomen dat de tweede golf onze samenleving overspoelt.” In zijn brief spreekt Van As dan ook zijn waardering uit voor alle ondernemers. “Al die ondernemers die positief blijven, die hun bijdrage leveren om het coronavirus onder controle te krijgen en die zich inspannen om onze gemeente levendig te houden: hartelijk dank daarvoor en hou vol!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadshart vandaag 09:01

JansenDeJong verwerft onroerend goed op Rijnplein

Makelaarskantoor JansenDeJong heeft dinsdag 1 december alle winkels en woningen op het Rijnplein in Alphen aangekocht voor een maatschap van particuliere investeerders. Hierbij gaat het om 19.000 m² detailhandel en 40 appartementen. Het Alphense makelaarskantoor streeft ernaar om binnen een half jaar de invulling van dit gebied te realiseren.

Alphens Sinterklaas Journaal Voor Kinderen vandaag 07:29

Het Alphens Sinterklaas Journaal 2020 - Aflevering 16

Ook dit jaar beleven de Sint en zijn pieten weer de leukste avonturen. De zestiende aflevering van het Alphens Sinterklaas Journaal kun je nu zien op Alphens.nl! Tot en met 4 december iedere schooldag een nieuwe aflevering.

Advertorial Sport gisteren 18:34

Nieuw bij Teus de Kruyf Institute: Yoga Zensation en Outdoor Box

In de coronatijd waar 1,5 meter afstand de nieuwe norm is, zijn Teus en Marie Louise van Teus de Kruyf Institute met een nieuwe uitdaging gestart. Yoga Zensation en Outdoor Box maken beide op vrijdag 4 november hun entree. ‘’We zien dat mensen steeds meer thuis zitten en steeds minder gaan sporten, daar moesten we wat op verzinnen’’, vertelt Teus.