Josh Walet

Wethouder krijgt lesje eFoilen op de Zegerplas, en dat ging met vallen en opstaan

Het was een mooie dag om het water op te gaan. Dat vond ook wethouder Gert-Jan Schotanus. Als wethouder met beleidsgebied sport in zijn portefeuille moest hij natuurlijk de nieuwste watersporttrend uitproberen. Bij Sunset Beachbar kreeg hij van eigenaresse Joyce op de Zegerplas een lesje eFoilen.

Je zal ze vast wel een keer door het water hebben zien zweven, of dit nu op de Zegerplas was of op een ander meer. eFoilen is namelijk de nieuwste trend op het gebied van watersport. Hiermee is het mogelijk om de surfen zonder wind. Je bestuurt de eFoil namelijk met een kleine controller. Eigenaar Thijs ontdekte de watersport vorig jaar en was meteen verkocht, daarom hebben ze het geïntroduceerd bij Sunset Beachbar in Alphen.

Als sportfanaat in hart en nieren gaat wethouder Gert-Jan Schotanus (sport) geen sportieve uitdaging uit de weg. Vrijdagmiddag was hij dan ook op de Zegerplas te vinden voor een lesje eFoilen. Eigenaresse Joyce leerde hem de tips en tricks aan. Het draait bij eFoilen namelijk allemaal om het in balans houden van je evenwicht. Het oefenen ging met vallen en opstaan, maar het was niet zonder resultaat. Schotanus wist uiteindelijk boven water te zweven.

gert jan schotanus efoilen zegerplas2_Josh.jpeg

gert jan schotanus efoilen zegerplas3_Josh.jpeg

gert jan schotanus efoilen zegerplas4_Josh.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!