Josh Walet

Wethouder krijgt lesje eFoilen op de Zegerplas, en dat ging met vallen en opstaan

Het was een mooie dag om het water op te gaan. Dat vond ook wethouder Gert-Jan Schotanus. Als wethouder met beleidsgebied sport in zijn portefeuille moest hij natuurlijk de nieuwste watersporttrend uitproberen. Bij Sunset Beachbar kreeg hij van eigenaresse Joyce op de Zegerplas een lesje eFoilen.

Je zal ze vast wel een keer door het water hebben zien zweven, of dit nu op de Zegerplas was of op een ander meer. eFoilen is namelijk de nieuwste trend op het gebied van watersport. Hiermee is het mogelijk om de surfen zonder wind. Je bestuurt de eFoil namelijk met een kleine controller. Eigenaar Thijs ontdekte de watersport vorig jaar en was meteen verkocht, daarom hebben ze het geïntroduceerd bij Sunset Beachbar in Alphen.

Als sportfanaat in hart en nieren gaat wethouder Gert-Jan Schotanus (sport) geen sportieve uitdaging uit de weg. Vrijdagmiddag was hij dan ook op de Zegerplas te vinden voor een lesje eFoilen. Eigenaresse Joyce leerde hem de tips en tricks aan. Het draait bij eFoilen namelijk allemaal om het in balans houden van je evenwicht. Het oefenen ging met vallen en opstaan, maar het was niet zonder resultaat. Schotanus wist uiteindelijk boven water te zweven.

gert jan schotanus efoilen zegerplas2_Josh.jpeg

gert jan schotanus efoilen zegerplas3_Josh.jpeg

gert jan schotanus efoilen zegerplas4_Josh.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.