Elly Klapwijk

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Leden van ‘Het Kruispunt’, één van de kerken in de Zeeheldenbuurt, hebben de tuin rond het kerkgebouw omgevormd tot buurttuin. In de tuin zijn zitjes gemaakt en is een mini-speeltuintje verrezen. Er zijn fruithagen en -bomen geplant. En er zijn moestuintjes ingericht. Langs de vergaderzalen komt nog een kruiden- en bloemenpluktuin.

Officiële ingebruikname

Wethouder Gert Jan Schotanus sprak zijn waardering uit voor de initiatieven van de kerk voor de wijk. Hij memoreerde aan de minibieb en deelkast die eerder al in gebruik genomen zijn. Maar ook aan de Burendagen die in ‘Het Kruispunt’ worden gehouden. Met het verwijderen van een tegel nam hij de buurttuin in gebruik en gaf hij het startsein voor de aanleg van de pluktuin. Kinderen uit de buurt die al regelmatig in de kerktuin spelen, begrepen de hint en hebben geholpen om een deel van de bestrating te verwijderen.

Geslaagde Burendag

Na de ingebruikname kon ook de Burendag in ‘Het Kruispunt’ van start gaan. Omdat de aanleg van de pluktuin mooi past bij operatie Steenbreek, stelde de gemeente Alphen aan den Rijn voor alle bezoekers een doosje bloembolletjes beschikbaar. Op de Burendag konden stekjes van kamerplanten meegenomen of geruild worden. Voor de kinderen was er een knutsel- en speelhoek.

Dansschool D-beatz gaf enkele demonstraties en Exotus Serpenti gaf een reptielen presentatie. De durfallen onder de bezoekers kregen de kans om met een slang rond de schouders op de foto te gaan. Ook het buurthuis, de biljartvereniging, Terre Des Hommes en basisschool ‘De Tamboerijn’ waren met een stand aanwezig. Bij de duivenvereniging achter het kerkgebouw werd er gelijktijdig een open huis gehouden. Al met al een geslaagde Burendag.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen gisteren 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater gisteren 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein gisteren 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen gisteren 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 gisteren 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca gisteren 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.