Wethouder reikt eerste B@School diploma's uit

Enkele dagen voor de kerstvakantie werden de eerste diploma's van het basisschoolproject B@School uitgereikt op Het Startblok in Alphen aan den Rijn. De wethouder van Onderwijs en Sport, Gert-Jan Schotanus, reikte de diploma's uit.

B@School is een project waarmee De Vos Danscentrum en Boksschool Teus de Kruyf kinderen van Alphense basisscholen schoolbreed laat kennismaken met de stoere sporten breakdance en boksen. Zij proberen met dit aanbod kinderen te stimuleren deel te gaan nemen aan een georganiseerd sportaanbod. 

Vanaf groep 3 krijgen alle kinderen met hun eigen klas gedurende acht weken boks- en breakdancelessen van professionele instructeurs. Het project wordt afgesloten met een “battle”, waarbij boksen en breakdance als sporten tegenover elkaar gezet worden en in een demonstratie de kinderen aan hun ouders kunnen laten zien wat zij hebben geleerd. Na afloop van de battle krijgen alle kinderen een B@School diploma. Kinderen die nog niet lid zijn van een sportclub of vereniging krijgen bovendien een speciaal aanbod om gedurende drie maanden tegen een gereduceerd tarief mee te doen bij een aantal Alphense sportverenigingen. Het Alphense Jeugddeeelnamefonds zorgt voor betaling indien ouders dit niet kunnen.

Op dit moment wordt het project nog uitgevoerd bij Het Palet, de afsluiting zal daar op 1 februari plaats vinden. Ook andere scholen in Alphen zullen dit en volgend schooljaar nog met dit door het Ministerie van VWS en Gemeente Alphen aan den Rijn mogelijk gemaakte project aan de slag gaan.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:51

MINERVA Digitale wereld

Het enthousiasme waarmee elke nieuwigheid op digitaal gebied wordt aangekondigd, valt bij mij niet zo goed. Vaak is het een nieuwtje om het nieuwtje. Even vaak is het een mooie vooruitgang voor de overheid. Niet voor ons.

Politiek vandaag 17:28

Meer haast met onderzoek naar behoefte aan nieuwe sporthal

Een aantal Alphense sporthallen is aan het einde van haar levensduur. In de komende jaren moet er dan ook worden gewerkt aan vervanging. Op initiatief van D66 komt wethouder sport, Gert-Jan Schotanus, begin volgend jaar met een oplossing.

Advertorial Horeca vandaag 16:47

Noël Kitchen Bar: heb jij al geproefd?

Heb jij het nieuwe menu van Noël Kitchen Bar al geproefd? Niet alleen het menu is vernieuwd, ook de cocktailkaart is aangepakt. Geen zorgen, voor dezelfde lage prijzen! En heb je nog geen plannen voor kerstavond? Noël is geopend!

Evenementen vandaag 16:28

55-jarig bestaan Cascarvieten

De Cascarvieten vieren dit jaar hun 55-jarig bestaan. Om dit te vieren geven de Cascarvieten op zaterdag 23 november een feest voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn en omstreken in hun feestburcht Avifauna.