Wethouder reikt eerste B@School diploma's uit

Enkele dagen voor de kerstvakantie werden de eerste diploma's van het basisschoolproject B@School uitgereikt op Het Startblok in Alphen aan den Rijn. De wethouder van Onderwijs en Sport, Gert-Jan Schotanus, reikte de diploma's uit.

B@School is een project waarmee De Vos Danscentrum en Boksschool Teus de Kruyf kinderen van Alphense basisscholen schoolbreed laat kennismaken met de stoere sporten breakdance en boksen. Zij proberen met dit aanbod kinderen te stimuleren deel te gaan nemen aan een georganiseerd sportaanbod. 

Vanaf groep 3 krijgen alle kinderen met hun eigen klas gedurende acht weken boks- en breakdancelessen van professionele instructeurs. Het project wordt afgesloten met een “battle”, waarbij boksen en breakdance als sporten tegenover elkaar gezet worden en in een demonstratie de kinderen aan hun ouders kunnen laten zien wat zij hebben geleerd. Na afloop van de battle krijgen alle kinderen een B@School diploma. Kinderen die nog niet lid zijn van een sportclub of vereniging krijgen bovendien een speciaal aanbod om gedurende drie maanden tegen een gereduceerd tarief mee te doen bij een aantal Alphense sportverenigingen. Het Alphense Jeugddeeelnamefonds zorgt voor betaling indien ouders dit niet kunnen.

Op dit moment wordt het project nog uitgevoerd bij Het Palet, de afsluiting zal daar op 1 februari plaats vinden. Ook andere scholen in Alphen zullen dit en volgend schooljaar nog met dit door het Ministerie van VWS en Gemeente Alphen aan den Rijn mogelijk gemaakte project aan de slag gaan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 00:28

Veel schade bij botsing op de Oostkanaalweg

Op de Oostkanaalweg-N207 in Alphen aan den Rijn heeft vrijdagavond een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Alphens Restaurantweek gisteren 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige gisteren 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten gisteren 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.