Fotoshoot JP

Wethouder Schotanus geeft startschot '400 van Energy4All'

Op zondag 23 juni zal in Alphen aan den Rijn wethouder Schotanus het startschot geven voor een heel bijzondere fietstocht: de 400 van Energy4all. Een groep van 27 wielrenners fietst deze dag een rondje IJsselmeer. Zij trappen die dag 400 km weg. Deze tocht is niet zomaar georganiseerd. Elke wielrenner wordt gesponsord en het bedrag wat zij bij elkaar fietsen komt volledig ten goede aan Energy4all.

Chronisch tekort aan energie
Energy4all is een stichting die zich al jaren inzet om een financiële bijdrage te leveren aan het medicijnonderzoek voor, met name, jonge patiënten met een energiestofwisselingsziekte. Dit is een zeldzame aandoening waarbij een chronisch tekort aan energie voor alle lichaamscellen voor tal van invaliderende klachten kan zorgen. Een groot deel van de patiëntjes behaalt de leeftijd van 10 jaar niet eens.

Er is nog geen enkel medicijn voor deze verschrikkelijke ziekte, en, gezien de zeldzaamheid, is het niet erg interessant voor de farmaceutische industrie om hierin in te investeren.

We doen het voor Karlijn
Initiatiefnemer van deze tocht is Marcel Corts. De 13 jarige dochter van Marcel en zijn vrouw Joyce lijdt aan deze ziekte. In tijdsbestek van 3 jaar tijd is haar leven veranderd van een normaal schoolmeisje, naar een puber die maar een paar uur per week naar school gaat en die een rolstoel nodig heeft omdat haar benen vaak te moe zijn om te lopen. Zij moet bij veel leuke dingen, die normaal zijn op deze leeftijd, verstek laten gaan. Te moe voor de bioscoop, niet genoeg energie voor een slaapfeestje. Niet mee naar de dierentuin omdat je, na de reis ernaartoe, eigenlijk al weer naar bed moet.

Marcel Corts: 'Ik wil niet machteloos toekijken naar de achteruitgang van onze dochter en haar lotgenoten. Mijn missie met deze fietstocht is om meer aandacht te geven aan deze nare ziekte en het goede werk van Energy4all. Daarnaast wil ik een zo groot mogelijk sponsorbedrag ophalen, zodat de ontwikkeling van een medicijn voor onze dochter en alle andere kinderen die een energiestofwisselingszieke hebben, een stapje dichterbij komt!'

Joyce Kuipers: 'We zijn alle mensen die zich inzetten voor de 400 van Energy4all ontzettend dankbaar!'

Ten eerste de fietsers zelf. Elke wielrenner probeert door middel van individuele acties zich voor een zo groot mogelijk bedrag te laten sponsoren. 'Na een uitputtende tocht van maar liefst 400 km zullen zij zich, voor eventjes, net zo uitgeput voelen als onze dochter zich elke dag voelt.'

'Daarnaast krijgen we heel veel hulp van familie, vrienden en kennissen, die zorgen dat we deze tocht mogelijk kunnen maken. Communicatie over deze actie, complete verzorging voor de renners gedurende de dag, verzorging achteraf, opvang voor onze dochter, in alles worden we enorm gesteund. Er zijn al ontzettend veel donaties binnengekomen, maar we zitten nog niet op ons streefbedrag.'

'Ik hoop dat we in deze laatste dagen nog een goede eindspurt kunnen maken zodat we straks een prachtige cheque kunnen uitreiken aan Energy4all', aldus Marcel.

Over de Afsluitdijk
De fietsers starten ‘s nachts om 2.30u vanaf het woonadres van de familie Corts, zodat ze nog even aangemoedigd kunnen worden door de dochter van Marcel en Joyce. Wethouder Schotanus geeft het startschot voor de fietstocht.

Hierna zal de tocht verder gaan langs Muiden, Medemblik, over de Afsluitdijk, Lemmer en Lelystad. Tussen 19.00-19.30 hopen alle renners te samen te finishen in Alphen aan den Rijn.

Aandacht voor stofwisselingsziektes
Deze aandacht zal hopelijk meer interesse genereren voor de farmaceutische industrie om te gaan investeren in medicijnonderzoek.

Op www.energy4all.nl kunt u meer informatie vinden. Wilt u meer weten over De 400 van Energy4All of doneren? Ga dan naar https://actie.energy4all.nl/project/de-400-van-energy4all of volg hen via https://www.facebook.com/400vanEnergy4All

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen vandaag 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.