Gemeente Alphen aan den Rijn

Wethouder Schotanus tevreden over reserveringssysteem Ecopark: geen lange rijen meer

Vanaf maandag 15 juni is reserveren voor afvalbrengstation Ecopark de Limes verplicht. Vanwege aanhoudende drukte met lange wachttijden tot gevolg, is gekozen voor een reserveringssysteem.

De eerste ervaringen met het systeem zijn positief. Wethouder Schotanus: “Het systeem is inmiddels bijna een week live en positief ontvangen door inwoners. We merken dat er geen rijen meer voor het Ecopark staan." Van maandag tot en met zaterdag van 07:00 tot 17:00 uur kunnen inwoners op afspraak terecht op het Ecopark.

Via www.alphenaandenrijn.nl/ecopark kun je een afspraak maken om het afval in te leveren bij het Ecopark. Je kunt een dag en tijdvak kiezen en op kenteken een reservering maken. Na het maken van de afspraak ontvang je een bevestiging van jouw reservering per e-mail. Neem jouw afvalpas en afspraakbevestiging mee. Grof tuinafval kun je ook tijdelijk inleveren bij gebouw Langeroode aan de Genielaan 1 (maaandag t/m zaterdag van 07:00 tot 17:00 uur).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.