Gert-Jan Schotanus

Wethouder Schotanus zet zich in voor Kika

In mei gaat wethouder Gert-Jan Schotanus (sport) zich in het zweet werken tijdens de halve triatlon in Barcelona. Dit doet hij om geld in te zamelen voor KiKa.

Op 17 mei neemt Schotanus deel aan Iron Man 70.3 in Barcelona. Hij gaat voor een halve triatlon, wat inhoudt dat hij 1,9 km gaat zwemmen, 90 km gaat fietsen en afsluit met 21,1 km hardlopen. Dit alles doet hij voor het goede doel: KiKa.

Geld inzamelen voor KiKa

“KiKa heeft meerdere startplaatsen geregeld en ik heb me ingeschreven om hieraan deel te nemen. Het is mijn doel om de finish binnen zes uur te halen. Een tijd van 05:59:59 zou leuk zijn”, lacht Schotanus. “Maar het belangrijkste is natuurlijk om geld in te zamelen voor KiKa. Hiervoor wil ik in totaal graag € 5000 bij elkaar verzamelen.”

Het geld dat Schotanus inzamelt voor KiKa gaat naar onderzoeken om kinderkanker te bestrijden. “Op dit moment geneest 75% van de kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het streven is om dit percentage te verhogen naar 95% genezing. Dat zou echt fantastisch zijn”, vertelt Schotanus. “Dit is een positieve manier om me in te zetten voor het goede doel. Ik ben gezond, sport graag en verkeer in een redelijke conditie, dus dit is een manier waarop ik op mijn manier een bijdrage kan leveren.”

Sporten, sporten, sporten

Vorig jaar heeft Schotanus zich ook al in het zweet gewerkt voor KiKa, toen heeft hij meegedaan aan een 1/8 triatlon. “Dit was voor mij een kennismaking om mij in te zetten voor het goede doel. Nu ga ik een stapje verder.” Ter voorbereiding sport Schotanus veel. “Van maandag tot en met vrijdag gaat mijn wekker om 06:10 uur. Voordat ik begin met werken ga ik dan nog even sporten. Dat varieert van zwemmen en hardlopen tot boksen. Ik zet alles in om een mooi resultaat neer te kunnen zetten!”, aldus Schotanus.

Wil jij de wethouder steunen? Doneren kan via deze link.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen gisteren 11:52

ROMEINEN Dank aan de godin

De Romeinen heersten ruwweg van halverwege de eerste tot het eind van de derde eeuw in ons natte kikkerlandje. Net als de inheemse bevolking aanbaden de Romeinen veel goden en godinnen. Een ervan was Nehalennia, beschermvrouwe van reizigers in het Noordzeegebied.

Coronavirus in Alphen gisteren 09:44

Coronabesmetting via het water is gering, maar waarom?

Kun je besmet raken met het coronavirus door zwemwater of door open water of fonteinen? Dat is een vraag die veel mensen stellen aan GGD Hollands Midden. De kans hierop is gering, maar waarom? Dat legt GGD Hollands Midden uit.

Natuur en recreatie 4 jul. 2020 14:21

Park Zegersloot: "een visitekaartje voor Alphen"

Veel Nederlanders slaan dit jaar een reis naar het buitenland over en gaan in plaats daarvan dit jaar op vakantie in eigen land. Park Zegersloot heeft de afgelopen jaren war veranderingen ondergaan en is nu helemaal klaar voor Nederlandse vakantiegangers. Wethouder Kees van Velzen geeft een rondleiding.