Gert-Jan Schotanus

Wethouder Schotanus zet zich in voor Kika

In mei gaat wethouder Gert-Jan Schotanus (sport) zich in het zweet werken tijdens de halve triatlon in Barcelona. Dit doet hij om geld in te zamelen voor KiKa.

Op 17 mei neemt Schotanus deel aan Iron Man 70.3 in Barcelona. Hij gaat voor een halve triatlon, wat inhoudt dat hij 1,9 km gaat zwemmen, 90 km gaat fietsen en afsluit met 21,1 km hardlopen. Dit alles doet hij voor het goede doel: KiKa.

Geld inzamelen voor KiKa

“KiKa heeft meerdere startplaatsen geregeld en ik heb me ingeschreven om hieraan deel te nemen. Het is mijn doel om de finish binnen zes uur te halen. Een tijd van 05:59:59 zou leuk zijn”, lacht Schotanus. “Maar het belangrijkste is natuurlijk om geld in te zamelen voor KiKa. Hiervoor wil ik in totaal graag € 5000 bij elkaar verzamelen.”

Het geld dat Schotanus inzamelt voor KiKa gaat naar onderzoeken om kinderkanker te bestrijden. “Op dit moment geneest 75% van de kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het streven is om dit percentage te verhogen naar 95% genezing. Dat zou echt fantastisch zijn”, vertelt Schotanus. “Dit is een positieve manier om me in te zetten voor het goede doel. Ik ben gezond, sport graag en verkeer in een redelijke conditie, dus dit is een manier waarop ik op mijn manier een bijdrage kan leveren.”

Sporten, sporten, sporten

Vorig jaar heeft Schotanus zich ook al in het zweet gewerkt voor KiKa, toen heeft hij meegedaan aan een 1/8 triatlon. “Dit was voor mij een kennismaking om mij in te zetten voor het goede doel. Nu ga ik een stapje verder.” Ter voorbereiding sport Schotanus veel. “Van maandag tot en met vrijdag gaat mijn wekker om 06:10 uur. Voordat ik begin met werken ga ik dan nog even sporten. Dat varieert van zwemmen en hardlopen tot boksen. Ik zet alles in om een mooi resultaat neer te kunnen zetten!”, aldus Schotanus.

Wil jij de wethouder steunen? Doneren kan via deze link.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 20:22

KNVB: competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft op dinsdag 31 maart besloten om de de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit betekent geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. 

Algemeen vandaag 19:11

Huidige coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

Politiek vandaag 18:30

Omwonenden hebben bezwaar tegen komst chemische fabriek

Omwonenden van industrieterrein Heijmanswetering zijn een petitie begonnen om de vestiging van een chemische fabriek tegen te houden op het voormalige terrein van Bos Beton. Het gaat om een fabriek die kunststof afval omzet naar een bruikbare brandstof.

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!