Gemeente Alphen aan den Rijn

Wethouder te paard: Relus Breeuwsma heropent ruiterroute

De gemeente Alphen aan den Rijn is in oktober begonnen met onderhoudswerkzaamheden aan ruiterroute Zegersloot. Donderdag 22 december werd deze door wethouder Relus Breeuwsma heropent.

Twee jaar geleden werd een groot onderhoud gedaan aan de Zegersloot-Noord. Dit najaar werd gestart met het onderhoud aan de ruiterroute Zegersloot-Zuid. De ruiterroute is een bestaande route waarvan het zuidelijke deel weinig onderhouden is in de afgelopen jaren. Dit maakte het voor de ruiters niet mogelijk om gebruik te maken van dit deel. 

Heropening

De afgelopen maanden heeft groot onderhoud plaatsgevonden aan de paden. Samen met Provincie Zuid-Holland heeft de gemeente de paden aangepakt, waardoor er nu weer een mooie route in het Zegerslootgebied toegankelijk is voor paarden en hun ruiters. Op 22 december werd de ruiterroute heropent. Dit werd gedaan door wethouder Relus Breeuwsma te paard, samen met het Hippisch Centrum Zeegersloot.

ruiterpad 2.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.