Gerard van As

Wethouder Van As en vastgoedeigenaren ondertekenen overeenkomst Euromarkt

De Euromarkt in Alphen aan den Rijn wordt meer dan een locatie voor bedrijven en detailhandel. De komende jaren worden op de Euromarkt 700 nieuwe woningen gerealiseerd, waaronder drie flats van zo’n veertig meter hoog. Maandag 17 april werd hier een overeenkomst voor ondertekend.

De overeenkomst werd getekend door wethouder Gerard van As en de vastgoedeigenaren aan de Euromarkt. In deze overeenkomst zijn afspraken vastgelegd voor de verdere uitwerking van de herontwikkeling van het gebied. “Het is een mooi binnenstedelijk bouwplan, bestaande uit een combinatie van een belangrijk deel van de huidige detailhandel en woningbouw”, aldus de wethouder.

Het project op de locatie Euromarkt in Alphen aan den Rijn is één van de weinige binnenstedelijke locaties om grootschalige woningbouw te realiseren. “Dit project voldoet aan een groot aantal wensen die op het lijstje stonden van de gemeente Alphen aan den Rijn. De realisatie van een flink volume aan betaalbare woningen, op een prachtige inbreidingslocatie aan het groen centraal gelegen in Alphen aan den Rijn. Posities als deze zijn steeds lastiger te vinden, des te mooier is het als alles zo op z’n plek valt", aldus Aart Jan Verdoold, CEO Dunavast.

De Euromarkt zal de komende jaren dus op de schop gaan. Zo zal de Gamma verhuizen en zal de Aldi, net als veel andere bedrijven, op een andere plek aan de Euromarkt komen. De grootste verandering wordt de realisatie van wel 700 woningen. Het gaat hier om de bouw van circa 700 woningen, waarvan tenminste 25% sociale huur, tenminste 20 % middenduur, waarvan 15% huur, 5% goedkope koop en tenminste 15% betaalbare koopwoningen. De overige woningen kunnen ook in de vrije sector worden gerealiseerd.

“Uiteraard heeft een project van deze omvang een lange aanlooptijd gehad. Er hebben veel gesprekken met gemeente, betrokkenen en omwonenden plaatsgevonden”, aldus Aart Jan. Met de laatste groep betrokkenen is een klankbordgroep opgesteld, waar op structurele basis sessies mee staan ingepland, om zo te komen tot een ontwerp waar alle betrokkenen in gekend zijn en in de gelegenheid zijn gesteld om hierop te reageren.

Young Talent Center

Er zal ook onderzocht worden of er een Young Talent Center kan worden ingepast. Deze plek zou een combinatie moeten worden tussen leren, wonen en werken. Het Young Talent Center is speciaal bedoeld voor mbo-studenten niveau 3/4. Er zou ruimte zijn voor zo’n 150 woningen voor jongeren.

De eigenaren zullen de plannen nu verder uitwerken. “Na het doorlopen van de planologische procedure kan naar verwachting in 2027 gestart worden met de bouw van de eerste fase van deze herontwikkeling”, aldus Van As.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.