Woonforte

Wethouder Van As en Woonforte tekenen overeenkomst voor nieuwbouw Noorderkeerkring

Aan de Noorderkeerkring, op de locatie van het oude GGZ gebouw, zal Woonforte 170 nieuwe huurwoningen bouwen. Donderdag 16 maart ondertekenden wethouder Gerard van As en Monique Brewster van Woonforte de anterieure overeenkomst.

De 170 huurwoningen worden onder andere studio’s, twee- en driekamerwoningen voor jongeren, ouderen, (eenouder) gezinnen), alleenstaanden, stellen of personen die extra zorg nodig hebben. De woningen komen in vijf gebouwen die deels aan elkaar verbonden zijn. Tussen de woongebouwen komt een ruime daktuin waar bewoners rustig kunnen zitten en elkaar kunnen ontmoeten. Een fijne plek om betaalbaar te wonen met veel groen en dichtbij winkels en andere voorzieningen.

"Het plan omvat 126 sociale huur appartementen en 47 zorgwoningen. Het GGZ-gebouw is op dit moment ingezet als opvanglocatie voor de oorlogsslachtoffers uit Oekraïne. Tot eind dit jaar blijft het GGZ-gebouw als opvanglocatie in gebruik", vertelt Van As. "Het bestemmingsplan voor de GGZ-locatie wordt aangepast zodat hier woningen gebouwd kunnen worden voor verschillende doelgroepen."

Woensdag 15 maart werd voor omwonenden en geïnteresseerden een informatiemarkt georganiseerd om Alphenaren mee te nemen in de plannen. Een dag later werd door wethouder Gerard van As en Monique Brewster van Woonforte de anterieure overeenkomst ondertekend voor de bouw van de huurwoningen. “Dit brengt ons weer een stap dichterbij in de ontwikkeling van dit nieuwbouwproject”, aldus Woonforte.

Naar verwachting wordt eind 2024 begonnen met de bouw van de woningen. Lees hier meer over het project.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.