Woonforte

Wethouder Van As en Woonforte tekenen overeenkomst voor nieuwbouw Noorderkeerkring

Aan de Noorderkeerkring, op de locatie van het oude GGZ gebouw, zal Woonforte 170 nieuwe huurwoningen bouwen. Donderdag 16 maart ondertekenden wethouder Gerard van As en Monique Brewster van Woonforte de anterieure overeenkomst.

De 170 huurwoningen worden onder andere studio’s, twee- en driekamerwoningen voor jongeren, ouderen, (eenouder) gezinnen), alleenstaanden, stellen of personen die extra zorg nodig hebben. De woningen komen in vijf gebouwen die deels aan elkaar verbonden zijn. Tussen de woongebouwen komt een ruime daktuin waar bewoners rustig kunnen zitten en elkaar kunnen ontmoeten. Een fijne plek om betaalbaar te wonen met veel groen en dichtbij winkels en andere voorzieningen.

"Het plan omvat 126 sociale huur appartementen en 47 zorgwoningen. Het GGZ-gebouw is op dit moment ingezet als opvanglocatie voor de oorlogsslachtoffers uit Oekraïne. Tot eind dit jaar blijft het GGZ-gebouw als opvanglocatie in gebruik", vertelt Van As. "Het bestemmingsplan voor de GGZ-locatie wordt aangepast zodat hier woningen gebouwd kunnen worden voor verschillende doelgroepen."

Woensdag 15 maart werd voor omwonenden en geïnteresseerden een informatiemarkt georganiseerd om Alphenaren mee te nemen in de plannen. Een dag later werd door wethouder Gerard van As en Monique Brewster van Woonforte de anterieure overeenkomst ondertekend voor de bouw van de huurwoningen. “Dit brengt ons weer een stap dichterbij in de ontwikkeling van dit nieuwbouwproject”, aldus Woonforte.

Naar verwachting wordt eind 2024 begonnen met de bouw van de woningen. Lees hier meer over het project.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.