Gerard van As

Wethouder van As ondertekent overeenkomst voor bouw van zorgwoningen aan de Bosparkweg

Aan de Bosparkweg in Alphen aan den Rijn komen ruim honderd seniorenwoningen. De bouw van het complex is weer een stapje dichterbij. Vorige week ondertekende wethouder Gerard van As en Bébouw Midreth de overeenkomt voor de bouw van de woningen.

Woonforte bouwt op de locatie bij het Bospark energiezuinige en comfortabele huurwoningen, waar bewoners prettig en veilig kunnen wonen. “Met deze huurwoningen krijgen senioren een groter aanbod van aantrekkelijke huurwoningen om uit te kiezen. Daarnaast dragen we met het vergroten van het aantal duurzame woningen in Alphen aan den Rijn ook bij aan het halen van de Klimaatdoelstelling.”

Inmiddels is een nieuwe overeenkomst tussen de Gemeente Alphen aan den Rijn en Bébouw Midreth getekend. Van As over het nieuwe complex: “Er is in onze gemeente veel vraag naar dit type woningen. Hier kunnen straks senioren met en zonder zorgbehoefte gemixt naast elkaar wonen. Het concept stimuleert bewoners om actief naar elkaar om te kijken, waardoor eenzaamheid wordt voorkomen en bewoners langer gezond blijven.”

Er zullen ruime galerijen aan de binnentuinzijde van het plan komen om ontmoetingen te bevorderen. Daarnaast worden er gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd, zoals een kookstudio, huiskamer en een bibliotheek. Het wordt een duurzaam gebouw met een lage milieu-footprint.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."