Alphens.nl

Wethouder Van As roept ondernemers op mee te gaan in vergroening van het Alphense centrum

Wethouder Gerard van As heeft zich de afgelopen maanden bezig gehouden met het vergroenen van het Stadhuisplein. Op 31 oktober werd dit officieel geopend. Om meer plekken zoals deze te creëren roept de wethouder bedrijven en winkeliers op om ook bij te dragen aan de vergroening in het stadshart.

“Zoals iedereen heeft kunnen zien, zijn hier de afgelopen maanden heel veel straatstenen vervangen door groenvakken met bomen en planten”, begint de wethouder. Ook is het Stadhuisplein toegankelijker gemaakt voor inwoners met een (visuele) beperking en zijn de bushaltes geïntegreerd in de groenvakken.

Opening vergroende Stadhuisplein

Tijdens de opening op 31 oktober onthulden wethouders Gerard van As en Relus Breeuwsma een groot insectenhotel. Dit moet bijdragen aan de biodiversiteit in Alphen aan den Rijn. Ook twee van de nieuwe klimaatburgemeesters, Hans van Dam (IVN) en Wilma Gerver (Groei&Bloei) waren van de partij

“Wat ons betreft is dit een eerste stap in het vergroenen van het Stadshart”, vervolgt Gerard van As. “Bij de toekomstige herinrichting van ons hele centrum staat vergroenen steeds centraal. Niet alleen om het centrum aantrekkelijker te maken voor bezoekers, maar het is ook nodig vanwege de toenemende luchtvervuiling, hittestress en droogte vanwege klimaatverandering.”

Stadshart opknappen

Het is daarom belangrijk dat er steeds meer groene plekken, daken en muren in de stad gecreëerd worden. “Daarom roepen we de ondernemers op, daar waar mogelijk, hun panden ook te vergroenen en onze inwoners, om zoveel mogelijk hun tuinen te vergroenen. Je zult er versteld van staan, hoe het Stadshart daarvan opknapt en zeker zal uitnodigen tot veel meer bezoek van de consument”, aldus Wethouder Gerard van As.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.