Alphens.nl

Wethouder Van As roept ondernemers op mee te gaan in vergroening van het Alphense centrum

Wethouder Gerard van As heeft zich de afgelopen maanden bezig gehouden met het vergroenen van het Stadhuisplein. Op 31 oktober werd dit officieel geopend. Om meer plekken zoals deze te creëren roept de wethouder bedrijven en winkeliers op om ook bij te dragen aan de vergroening in het stadshart.

“Zoals iedereen heeft kunnen zien, zijn hier de afgelopen maanden heel veel straatstenen vervangen door groenvakken met bomen en planten”, begint de wethouder. Ook is het Stadhuisplein toegankelijker gemaakt voor inwoners met een (visuele) beperking en zijn de bushaltes geïntegreerd in de groenvakken.

Opening vergroende Stadhuisplein

Tijdens de opening op 31 oktober onthulden wethouders Gerard van As en Relus Breeuwsma een groot insectenhotel. Dit moet bijdragen aan de biodiversiteit in Alphen aan den Rijn. Ook twee van de nieuwe klimaatburgemeesters, Hans van Dam (IVN) en Wilma Gerver (Groei&Bloei) waren van de partij

“Wat ons betreft is dit een eerste stap in het vergroenen van het Stadshart”, vervolgt Gerard van As. “Bij de toekomstige herinrichting van ons hele centrum staat vergroenen steeds centraal. Niet alleen om het centrum aantrekkelijker te maken voor bezoekers, maar het is ook nodig vanwege de toenemende luchtvervuiling, hittestress en droogte vanwege klimaatverandering.”

Stadshart opknappen

Het is daarom belangrijk dat er steeds meer groene plekken, daken en muren in de stad gecreëerd worden. “Daarom roepen we de ondernemers op, daar waar mogelijk, hun panden ook te vergroenen en onze inwoners, om zoveel mogelijk hun tuinen te vergroenen. Je zult er versteld van staan, hoe het Stadshart daarvan opknapt en zeker zal uitnodigen tot veel meer bezoek van de consument”, aldus Wethouder Gerard van As.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 10:23

ARC MO13-1 kampioen in Hoofdklasse C

Na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op sportpark Ter Specke tegen regerend kampioen FC Lisse, zijn de meiden van ARC O-13 onder leiding van het trainers trio Kraaij, Janssen en Lagerweij op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.