Advertorial Alphense Fijnproevers

Wie kun je waar bewonderen tijdens Alphense Fijnproevers

We gaan de tweede week tegemoet dat er genoten kan worden van een diner met smaakvolle muziek. Welke artiest waar en wanneer speelt is te vinden op de Alphense Fijnproevers website. Maar we stellen ze ook graag even aan je voor.

Tijdens Alphense Fijnproevers kun je de gehele maand november van zondag tot en met donderdag in tien verschillende Alphense restaurants genieten van een speciaal samengesteld meergangendiner, onder begeleiding van één van onze Alphense artiesten.

Deze week zijn de restaurants goed gevuld met artiesten. Zo kun je op maandag Lars en Johan bewonderen. Maar ook MaritMairaBas, Machiel, Emiel, Zoë en Kwint zullen je deze week van je stoel blazen met hun muziek! De artiesten maken de belevenis helemaal compleet.

De artiesten

Ben jij benieuwd welke muziek je kan verwachten? Hieronder stellen we enkele artiesten aan je voor. We zullen niet alles verklappen, want je kan het veel beter zelf ervaren!

Bas is een duizendpoot als het gaat om maken van muziek. Hij speelt gitaar, piano en zingt. Zijn muziek kan gaan van een heerlijk Jazz of Blues nummer tot aan Nederlandstalige en internationale hits. Bijna alles omtrent muziek is helemaal zijn ding. Niks is te gek!

Maira is een creatieve meid die naast het schrijven van haar eigen muziek ook nog in een band zit. Ze laat zich inspireren door de popmuziek van Froukje en S10. Daarbij begeleidt ze zichzelf ook op de piano. Dat klinkt toch als perfecte muziek voor een heerlijk avondje uit?

Machiel is de eigenaar van Sera Business Design, maar daarnaast is hij ook erg muzikaal. Bij zijn muziek kan je bijna niet stil blijven zitten. Hij zingt graag, is toetsenist en gitarist. Deze mix van instrumenten zorgt voor een onvergetelijke en swingende avond.

Zoë haar grootste hobby is zingen en dat kan ze ook nog eens goed. Ze neemt je met haar stem mee naar de mooiste softpopliedjes die er maar zijn. Geniet van een heerlijke avond met rustige, maar mooie muziek.

Benieuwd naar alle artiesten die deze week optreden? Zie het schema hieronder.

Zondag 6 november

 • Grand Café Eight: Zoë
 • Bon Bini Restaurant: Emiel

Maandag 7 november

 • Berlijn aan de Rijn: Mystery Guest
 • De Beren: Lars
 • Brasserie de Alphense Burgemeester: Johan

Dinsdag 8 november

 • Restaurant ’s Molenaarsbrug: Marit
 • Tamarinde: Maira

Woensdag 9 november

 • Is Morus: Maira
 • Brasserie de Alphense Burgemeester: Marit
 • Maggie Blue: Bas

Donderdag 10 november

 • Bon Bini Restaurant: Kwint
 • Berlijn aan de Rijn: Maira
 • Grand Café Eight: Machiel

Meer nieuws

Oud Alphen gisteren 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater gisteren 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein gisteren 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen gisteren 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 gisteren 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca gisteren 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.