Advertorial Alphense Fijnproevers

Wie kun je waar bewonderen tijdens Alphense Fijnproevers

We gaan de derde week tegemoet dat er genoten kan worden van een diner met smaakvolle livemuziek. Welke artiest waar en wanneer speelt is te vinden op de Alphense Fijnproevers website. Maar we stellen ze ook graag even aan je voor.

Tijdens Alphense Fijnproevers kun je de gehele maand november van zondag tot en met donderdag in tien verschillende Alphense restaurants genieten van een speciaal samengesteld meergangendiner, onder begeleiding van één van onze Alphense artiesten.

Ook deze week zijn de restaurants weer goed gevuld met artiesten. Zo kun je op zondag van Emiel, Zoë, Jacqueline en Willem genieten. Maar ook Lars, Marit, Johan, Bas, Kwint, Ronald, Lisa, Sophia en Tobian en Rovara zullen hun instrumenten uit de kast halen om jou van je stoel te blazen. De artiesten maken deze belevenis helemaal compleet.

De artiesten

Ben jij benieuwd welke muziek je kan verwachten? Hieronder stellen we enkele artiesten aan je voor. We zullen niet alles verklappen, want je kan het veel beter zelf ervaren tijdens een fantastisch menu!

Als je aan Emiel denkt, denk je aan muziek. Hij is een singer-songwriter die in zijn liedjes verschillende onderwerpen aankaart, maar vooral schrijft en zingt over zijn liefdesleven. Dit doet hij door middel van Nederlandstalige popmuziek. Hij speelt voornamelijk akoestisch, wat heerlijk is voor tijdens het eten.

Kwint is een echte artiest in hart en nieren. Hij is al een aantal jaar actief in verschillende bands, maar gaat nu aan een nieuw soloproject beginnen. De muziek die hij schrijft kan het best beschreven worden als Indie pop. Met zijn optredens zal hij een akoestisch voorproefje geven van zijn eigen muziek, met hier en daar een cover. Dat klinkt als een heerlijk avondje uit, toch?

DJ Rovara, ook wel Roberto, draait muziek waar je bijna niet bij stil kan blijven zitten. Hij zal namelijk de beste lounge/ house en achtergrondmuziek draaien voor bij het eten. Als dat geen feestje is weten wij het ook niet meer!

Lisa is als een vis in het water als het aankomt op muziek maken. Ze vindt het dan ook heerlijk om piano te spelen en zingen is ook helemaal haar ding. Je kunt dan ook verwachten dat ze zichzelf begeleidt op de piano. Alsof dat nog niet genoeg was schrijft ze af en toe ook haar eigen songs. Geniet van haar rustige, maar mooie muziek tijdens Alphense Fijnproevers.

Zondag 13 november

 • ’s Molenaarsbrug: Emiel
 • Tamarinde: Zoë
 • Brasserie De Alphense Burgemeester: Jacqueline en Willem

Maandag 14 november

 • De Beren: Johan
 • Brasserie De Alphense Burgemeester: Kwint

Dinsdag 15 november

 • Koeien en Kaas: Marit
 • Maggie Blue: Lars

Woensdag 16 november

 • De Beren: Bas
 • Grand Café Eight: Marit
 • Is Morus: Kwint
 • Maggie Blue: Ronald

Donderdag 17 november

 • Berlijn aan de Rijn: Lisa
 • Bon Bini: Marit
 • Koeien en Kaas: Sophia en Tobian
 • Maggie Blue: DJ Rovara
 • ’s Molenaarsbrug: Kwint

Meer nieuws

Oud Alphen gisteren 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater gisteren 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein gisteren 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen gisteren 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 gisteren 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca gisteren 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.