Gemeente Alphen aan den Rijn

Wie verdient er volgens jou een Koninklijke Onderscheiding?

Welke inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn verdient volgens jou een Koninklijke Onderscheiding? Geef hem/haar op voor de Lintjesregen 2021!

Ken jij iemand die zich al een lange periode op een bijzondere manier inzet voor de samenleving? Je kunt die persoon voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Tot 1 juli 2020 kun je iemand voorstellen voor de Lintjesregen in 2021.

Er gaat een heel proces aan vooraf voordat iemand een lintje opgespeld krijgt. Wil je dat de uitreiking plaatsvindt tijdens een andere gelegenheid dan de Lintjesregen, dan dien je jouw voorstel minimaal zes maanden van tevoren in. De gemeente informeert je een maand tot twee weken van tevoren of de persoon in aanmerking komt voor de onderscheiding.

Ken je iemand die absoluut een lintje verdient? Lees dan de stappen voor het voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding door:

Bel met de gemeente

Neem contact op met de gemeente via 14 0172. Een medewerker die de aanvragen voor de lintjes behandelt, kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om in aanmerking te komen voor een Koninklijke Onderscheiding en legt de criteria uit. Ook wordt precies uitgelegd hoe je te werk moet gaan.

Gegevens verzamelen

Als de verdiensten inderdaad voldoen aan de criteria, kun je starten met het verzamelen van de benodigde gegevens. Vul het voorstelformulier in en stuur dit met de bijlagen naar koninklijkeonderscheidingen@alphenaandenrijn.nl of per post naar: Gemeente Alphen aan den Rijn, t.a.v. Bestuurssecretariaat, postbus 13, 2400 AA, Alphen aan den Rijn.

Beoordeling aanvraag

Allereerst beoordeelt de burgemeester of de aanvraag gerechtvaardigd is. Vervolgens wordt het voorstel voorzien van een advies en voorgelegd aan de commissaris van de Koning. De commissaris van de Koning brengt vervolgens een advies uit aan het Kapittel voor de Civiele Orden. Het Kapittel stuurt het voorstel vervolgens met advies aan de minister ‘die het aangaat’ om goedkeuring te geven. Uiteindelijk tekent Zijne Majesteit de Koning de onderscheiding en volgt de uitreiking.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.