Wielerronde van Alphen een nieuwe traditie?

Zondag werd in diverse klassen de wielerronde van Alphen gereden. Een jarenlange een traditie, die terugging tot 1942, was 10 jaar weg van de agenda maar nu weer terug. 

Er was veel belangstelling voor het programma, dat de hele middag besloeg. Hoogtepunt was de Dernykoers met bekende oud-profrennes als Steven Rooks, Michael Boogerd, Jelle Nijdam en Jeroen Blijlevens. Mede dankzij bekende sponsors zoals ondermeer Vlasman, Gek van Fietsen.nl, Avifauna en vrijwilligers van Avanti kon er een professioneel evenement worden neergezet.  

De totale lengte van het parcours liep over de Van Lennepstraat, richting van de V&D en het Aarplein. Vandaar ging het naar de Lijsterlaan en de Bloemhofstraat. Bij de Van Boetzelaerstraat linksaf en met een bocht weer naar het begin van de Van Lennepstraat.

Bekende oud-profs op het podium


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 16:29

Alphense Rietveldsluis weer open vanwege einde droogte

Afgelopen zomer was het heel droog in Nederland, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit zorgde voor watertekort waardoor er enkele maatregelen genomen werden door het Hoogheemraadschap van Rijnland. De laatste maatregelen worden nu opgeheven.

Verkeer en vervoer vandaag 15:42

Inchecken met je betaalpas? Bij Arriva kan dat sinds kort in Alphen aan den Rijn

Reizen in de bussen van Arriva in Alphen aan den Rijn is nu nog makkelijker. Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf 5 oktober ook in- en uitchecken met een betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. In steeds meer provincies en regio’s is deze nieuwe betaalvorm in het OV beschikbaar.

Advertorial Handel en dienstverlening vandaag 14:59

Martens Riool Onderhoud is er áltijd voor jou

We hebben het allemaal wel eens gehad. Je komt thuis en je ontdekt dat je WC verstopt zit of dat er ineens kleine, hartvormige, zwarte vliegjes in je gang zitten. Wie kan je bellen om te helpen? Martens Riool en Onderhoud.

Kinderen vandaag 14:09

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! is begonnen

Van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek staat als altijd het kinderboek centraal. Door het hele land, en dus ook in Alphen aan den Rijn, worden activiteiten georganiseerd. Op scholen, bij bibliotheken, en in boekhandels.