WIJdezorg
Advertorial Thuiszorg

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Een plek waar bewoners en de buurt elkaar ontmoeten in de gemeenschappelijke en woonkamer, als goede buur naar elkaar omkijken en voor elkaar zorgen. En waar professionele zorg door WIJdezorg geleverd kan worden als andere oplossingen niet meer voorhanden zijn. 

In Verde Vista komen in totaal ca 400 woningen. Habion en Vastgoed Zorgsector gaan in dit gebouw 119 zelfstandige sociale huurwoningen en 43 vrijesectorwoningen verhuren aan voornamelijk ouderen. En er is een prachtige gemeenschappelijke ruimte. De oplevering is in het vierde kwartaal van 2024. Ouderen kunnen hier op de eerste plaats wonen, maar indien nodig ook verzorgd en verpleegd worden zonder nog te hoeven verhuizen. Zorg is niet zichtbaar aanwezig, maar altijd nabij. 

Gedeelde visie

WIJdezorg staat in de regio bekend als een zorgorganisatie die alle vormen van zorg levert. De drie organisaties delen dezelfde visie op de kracht van gemeenschappen, positieve gezondheid en betekenisvol ouder worden.

Opzetten van een community

Adjunct-directeur Elisa Dubbelman van Habion: “Wij geloven in het opzetten van een community samen met de bewoners. Deze community zorgt voor aandacht, een goed gesprek, met elkaar eten, activiteiten organiseren en een goede buur zijn. Dit is essentieel om goede zorg ook in de toekomst te kunnen blijven leveren. Wij hebben in WIJdezorg een partner gevonden die deze visie van harte onderschrijft.”

Zorgzame samenleving

De bestuurder van WIJdezorg Marian van Roosmalen sluit zich daarbij aan: “Onze visie is letterlijk dat we met ons werk samen met bewoners en partners willen bijdragen aan een duurzame en zorgzame samenleving. In Verde Vista en met onze partners hebben we er het volste vertrouwen in dat we hierin zullen slagen. We hebben er in elk geval heel veel zin in.” De komende maanden gaan de samenwerkende partners met elkaar om tafel om de gedeelde visie verder vorm te geven.

Over Habion

Habion is een landelijk werkende woningcorporatie met een frisse kijk op wonen voor ouderen (75+). Verspreid door heel Nederland verhuurt Habion circa 11.000 eenheden. Habion is een regiecorporatie en heeft het beheer van een groot deel van haar bezit uitbesteed aan externe vastgoedbeheerders. Woningen in de regio Rotterdam beheren we zelf.

Over Vastgoed Zorgsector

Vastgoed Zorgsector is een belegger in duurzame huisvesting voor senioren (55+) die aantrekkelijk, comfortabel en met de mogelijkheid van zorg willen wonen. Vastgoed Zorgsector verhuurt circa 500 eenheden, in een aantal gemeenten in Nederland.

Persmoment_VerdeVista_05[1].jpg


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!