Google Street View

Wijkagent geïrriteerd om ‘ja maar’-ouders en hoge snelheden bij scholen

Aan de Vroonhoevelaan liggen meerdere scholen, wat ’s ochtends voor veel chaos zorgt. Ouders die verkeerd parkeren, in discussie gaan en te hard rijden. De wijkagent van Kerk en Zanen is er klaar mee.

Dinsdagochtend was de wijkagent ter plaatse bij de scholen aan de Vroonhoevelaan. Allereerst geeft hij zijn complimenten aan ouders die een legale parkeerplek zoeken en hun kinderen vervolgens naar school brengen.

Foute parkeerplek

Niet alle ouders houden zich aan de regels. Volgens de wijkagent zijn er veel ‘ja maar’-ouders die in discussie gaan over hun foute parkeerplek. “Hou daar aub eens mee op en ga eens voor veiligheid en rust rond de school”, aldus de agent.

Ook kreeg de wijkagent van één van de ouders te horen dat er geen stop verbod geldt. “Dus ik denk tijd voor een gele streep, Gemeente Alphen aan den Rijn!” Ook benadrukt de agent dat het ook wel goed gaat. “Dank je wel namens bovenstaande ouders die wel hun best doen.”

Overtreden snelheidslimiet

Ook op de Amerikalaan houden ouders zich niet altijd aan de regels. “Bij onder andere de gemeente zijn klachten binnengekomen over auto's die te hard rijden. En dan met name tussen de Vroonhoevelaan en Renaissancelaan.” Vooral tijdens begin- en eindtijden van scholen gaat het vaak mis.

“Even ter verduidelijking 50km/u is daar de maximumsnelheid. Boetes liggen rond de € 11 per kilometer overschrijding”, vertelt de wijkagent. Daarbij komt ook nog € 9 administratie kosten. Ook laat de agent meer op te letten bij het scholengebied. “Controles gepland. Matig uw haast.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Feestmaand

Het is net Sinterklaas geweest en de Kerstman is zich al aan het voorbereiden. Op het dorp zie je feestelijke etalages, in het winkelcentrum kerstbomen, in de supermarkt kerstbroden, op tv kerstfilms en op facebook kerstfoto’s en kerstverhalen.

Politiek gisteren 14:38

Miljoenenprojecten woningen en wegen

Elk jaar wordt een 'lijst' gemaakt met welke grote projecten op stapel staan in gemeente Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om woningbouw, bijvoorbeeld het masterplan voor de Gnephoek, en om infrastructuur, bijvoorbeeld de aanleg van de Bodegravenboog en doorfietsroutes. De lijst het MIPWI en wordt regelmatig bijgesteld.