Josh Walet

Wijkagenten bedanken winkeliers Ridderhof met een bos bloemen

Een mooi gebaar van de wijkagenten van Alphen Noord aan winkeliers uit winkelcentrum De Ridderhof in Alphen. Zij brachten een bos bloemen langs bij de winkeliers die op de dag van de explosie op het Aïdaplein alle hulpverleners verrasten met oliebollen.

De paniek sloeg toe op het Aïdaplein bij winkelcentrum De Ridderhof toen er op oudejaarsdag een vuurwerkbom ontplofte in een flatwoning. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om het overige explosieve materiaal dat werd aangetroffen in het appartement onschadelijk te maken. Een 38-jarige Alphenaar raakte zwaargewond en zal blijvend letsel overhouden aan het incident. 

Hulpverleners waren ook massaal ter plaatse. Direct was duidelijk dat het een heftig incident was. Vanuit alle kanten werd dan ook hulp aangeboden. Bewoners werden ondergebracht in zalencentrum De Bron, aan het begin van de avond konden zij hun woning weer in. Ook winkeliers van De Ridderhof schoten te hulp. Zij verrasten hulpverleners met heerlijke oliebollen.

Om hun dank uit te spreken voor deze smakelijke verrassing, brachten de wijkagenten van Alphen Noord woensdag een bos bloemen langs bij Johan van Wielinga Maatwerk en bij Van Kempen De Echte Bakker.

wijkagenten langs bij winkeliers ridderhof bedankje.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine gisteren 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.

Coronavirus in Alphen gisteren 11:45

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.

Alphens.nl Magazine gisteren 10:21

Eigenaren Proto hebben vertrouwen in de toekomst

In de nacht van 26 op 27 juni 2020 sloeg het noodlot toe: een brand en de daarop volgende blus-actie verwoestten een groot deel van het monumentale pand waarin restaurant Proto is gevestigd. De eigenaren, de Griekse broers Nikos en Alexandros Baloumis, voelden de grond onder hun voeten wegvallen, maar zijn nu vooral optimistisch: “We hebben een succesvolle formule en komen in 2021 alleen maar sterker terug!”