Wijkagenten Alphen West

Wijkagenten delen preventiefolders over veiligheid uit aan Alphense senioren

De wijkagenten van Alphen West hebben preventiefolders over veiligheid door de brievenbus gedaan bij senioren in Westerhove en Magnolia. In deze folder staat meer informatie over criminaliteit online of via de telefoon, maar ook over de babbeltruc.

“Veel criminaliteit verplaatst zich onzichtbaar online en telefonisch. Ook de babbeltruc aan de deur is nog steeds een gebruikte oplichtings- en diefstalmethode. Kwetsbare ouderen zijn vaker slachtoffer”, laten de wijkagenten van Alphen West op Instagram weten. In de preventiefolder staan vooral veel tips. Van tips over veilig omgaan met financiën en veilig pinnen tot aan tips over een veilig gevoel in huis en veilig omgaan met telefoon en computer.

Dat dit soort preventie nodig is blijkt vrijwel dagelijks. Recentelijk was het nog raak met de babbeltruc in Alphen, toen werden mensen aan de deur gevraagd om een maandelijkse donatie voor uitbreiding van de vestigingen van Tom in de buurt. Hierover kwamen diverse meldingen binnen bij de politie. Tom in de buurt zei hierover: “Dit is oplichting. Tom vraagt nooit om een donatie aan de deur. Geef dus niet en bel de politie.”

wijkagenten preventiefolders ouderen.PNG


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.