Wijkagenten Alphen Noord

Wijkagenten denken ‘out of the box’ om in verbinding te blijven met inwoners

Ook in tijden van corona willen de wijkagenten contact blijven houden met inwoners. Maar hoe doe je dat op een coronaproof manier én na 21:00 uur ’s avonds? Daar hebben de wijkagenten van Alphen Noord wat op gevonden: meewandelen met inwoners bij het uitlaten van de hond.

Het meewandelen tijdens het uitlaten van de hond stond al een tijdje op het wensenlijstje met ‘out of the box’ mogelijkheden van de wijkagenten van Alphen Noord. Toen afgelopen weekend voor het eerst de avondklok werd ingevoerd en de straten na 21:00 uur nagenoeg uitgestorven zijn, vonden de wijkagenten het tijd om het plan in de praktijk te brengen.

Zondagavond ging wijkagent Stefan van Ellinkhuizen tijdens de avondklok de straat op met een van de bewoners van de Horstenbuurt. “Ik ken het baasje van Lando uit de wijk en heb haar benaderd. Ze was eigenlijk direct enthousiast en stond maar liefst binnen twee minuten beneden samen met haar hond Lando”, lacht Van Ellinkhuizen.

Blijven verbinden

Voor de wijkagenten is dit een mooie gelegenheid om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de wijk. “Dat stukje verbinding met de buurt willen we houden, ook in coronatijd. We bieden een luisterend oor, mensen kunnen bij ons even hun hart luchten. Het is een unieke kans om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met elkaar, zowel over de positieve als de negatieve dingen. En dat levert mooie gesprekken op.”

Van Ellinkhuizen vervolgt: “Daarnaast kunnen we het veiligheidsgevoel op straat ook verhogen. Door de avondklok zijn er ’s avonds momenteel vrij weinig mensen op straat. Bij het uitlaten van de hond zal dan ook niet iedereen zich op zijn gemak voelen. Door op deze manier op straat aanwezig te zijn hopen we het onveiligheidsgevoel dat sommigen ervaren ook weg te kunnen nemen.” En hoe doen de wijkagenten dat dan als ze een melding krijgen? “Dan rennen we gewoon weg om daar zo snel mogelijk naartoe te gaan.”

Halsband

Lando en zijn baasje waren in ieder geval enthousiast over de wandeling met de wijkagent: “Lando vond het super gezellig en kreeg na de wandeling een mooie beloning en is nu een beetje de wijkagent-hond van de Herenhof”, zo schrijft het baasje van Lando op Instagram. En wat was die beloning dan, die Lando kreeg? “Een speciale politie halsband!”

De komende week hebben de wijkagenten van Alphen Noord, Paula den Heijer, Dennis Brink en Stefan van Ellinkhuizen avonddienst en zullen ze de wijk ingaan om bewoners te vergezellen bij het uitlaten van de hond. “Schrik dus niet als wij plots vragen om mee te wandelen”, lacht Van Ellinkhuizen. Woon jij in Alphen Noord en wil je zelf ook een wandeling maken met een van de wijkagenten? Stuur hen dan een berichtje op Instagram (@pol_wijkagentalphennoord).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie gisteren 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten gisteren 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? gisteren 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken gisteren 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!