Wijkagenten Alphen Noord

Wijkagenten denken ‘out of the box’ om in verbinding te blijven met inwoners

Ook in tijden van corona willen de wijkagenten contact blijven houden met inwoners. Maar hoe doe je dat op een coronaproof manier én na 21:00 uur ’s avonds? Daar hebben de wijkagenten van Alphen Noord wat op gevonden: meewandelen met inwoners bij het uitlaten van de hond.

Het meewandelen tijdens het uitlaten van de hond stond al een tijdje op het wensenlijstje met ‘out of the box’ mogelijkheden van de wijkagenten van Alphen Noord. Toen afgelopen weekend voor het eerst de avondklok werd ingevoerd en de straten na 21:00 uur nagenoeg uitgestorven zijn, vonden de wijkagenten het tijd om het plan in de praktijk te brengen.

Zondagavond ging wijkagent Stefan van Ellinkhuizen tijdens de avondklok de straat op met een van de bewoners van de Horstenbuurt. “Ik ken het baasje van Lando uit de wijk en heb haar benaderd. Ze was eigenlijk direct enthousiast en stond maar liefst binnen twee minuten beneden samen met haar hond Lando”, lacht Van Ellinkhuizen.

Blijven verbinden

Voor de wijkagenten is dit een mooie gelegenheid om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de wijk. “Dat stukje verbinding met de buurt willen we houden, ook in coronatijd. We bieden een luisterend oor, mensen kunnen bij ons even hun hart luchten. Het is een unieke kans om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met elkaar, zowel over de positieve als de negatieve dingen. En dat levert mooie gesprekken op.”

Van Ellinkhuizen vervolgt: “Daarnaast kunnen we het veiligheidsgevoel op straat ook verhogen. Door de avondklok zijn er ’s avonds momenteel vrij weinig mensen op straat. Bij het uitlaten van de hond zal dan ook niet iedereen zich op zijn gemak voelen. Door op deze manier op straat aanwezig te zijn hopen we het onveiligheidsgevoel dat sommigen ervaren ook weg te kunnen nemen.” En hoe doen de wijkagenten dat dan als ze een melding krijgen? “Dan rennen we gewoon weg om daar zo snel mogelijk naartoe te gaan.”

Halsband

Lando en zijn baasje waren in ieder geval enthousiast over de wandeling met de wijkagent: “Lando vond het super gezellig en kreeg na de wandeling een mooie beloning en is nu een beetje de wijkagent-hond van de Herenhof”, zo schrijft het baasje van Lando op Instagram. En wat was die beloning dan, die Lando kreeg? “Een speciale politie halsband!”

De komende week hebben de wijkagenten van Alphen Noord, Paula den Heijer, Dennis Brink en Stefan van Ellinkhuizen avonddienst en zullen ze de wijk ingaan om bewoners te vergezellen bij het uitlaten van de hond. “Schrik dus niet als wij plots vragen om mee te wandelen”, lacht Van Ellinkhuizen. Woon jij in Alphen Noord en wil je zelf ook een wandeling maken met een van de wijkagenten? Stuur hen dan een berichtje op Instagram (@pol_wijkagentalphennoord).


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.