Politie Alphen aan den Rijn

Wijkagenten zoeken naar verdachten laffe mishandeling

Op zaterdag 13 juni rond 21:10 uur heeft er een openlijke geweldpleging plaatsgevonden in de speeltuin op de Batenstein in Alphen Noord, naast de school Het Spectrum. Drie vrienden waren daar aan het voetballen toen ze zonder enige reden werden mishandeld.

In de speeltuin op de Batenstein waren drie jongens aan het voetballen. Toen werden zij lastig gevallen door een groep van ongeveer 15 jongeren, bestaande uit jongens en meisjes. Deze groep jongeren heeft de drie vrienden vervolgens zonder enige reden mishandeld, achtervolgd, getreiterd en bedreigd met de dood. Dit vond zowel plaats in de speeltuin als eromheen. Nadat de drie jongens hun fiets pakten, werd het nog erger en bleef een groep eromheen staan joelen.

De groep jongeren heeft zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging. “Openlijke geweldpleging is het openlijk in vereniging plegen van geweld tegen personen. Het aanmoedigen van geweld kan zorgen dat je jezelf schuldig maakt aan openlijke geweldpleging. Openlijke geweldpleging is een misdrijf. Het kan ervoor zorgen dat je een strafblad krijgt en dat je kan fluiten naar die mooie baan die je graag wilde hebben of het goede vrijwilligerswerk dat je wilde gaan doen”, vertelt Dennis Brink, wijkagent van Alphen Noord.

Zinloos geweld wordt niet getolereerd, zo laat Stefan van Ellinkhuizen, ook wijkagent van Alphen Noord, weten: “Na het zien van deze laffe daad op beeldmateriaal maakt dit je gewoon kwaad. Het zou je eigen kind maar zijn.” Daarom zetten de wijkagenten alles op alles om de verdachten op te sporen. “We willen alle verdachten op het bureau krijgen. Met alle bedoelen wij ook degene die er allemaal omheen zijn gaan staan. Dit zijn nu ook verdachten voor ons. Ook al zullen ze dit misschien niet zo aanzien.”

Van Ellinkhuizen en Brink vervolgen: “Het pakken van de laffe daders is één, maar we zullen er ook nadrukkelijk zijn voor de mishandelde jongens en hun ouders. We zijn al bij hen thuis geweest om ze een hart onder de riem te steken. Ze durven niet eens meer naar buiten om te spelen, ook dat is een gevolg van deze onnodige mishandeling. We blijven in nauw contact met ze zodat ze dit kunnen verwerken.” De wijk is verder gewoon veilig, zo benadrukken de wijkagenten. "Er zijn in de wijk nog nooit andere incidenten geweest, dus het is gewoon veilig om je kinderen te laten spelen."

De wijkagenten verzoeken de verdachten om zich te melden bij de politie. “We vragen nu vrijwillig aan iedereen die heeft meegedaan, die eromheen heeft gestaan of die het heeft zien gebeuren, zich te melden bij ons. Weet dat er aangiftes liggen en dat er heel duidelijk beeldmateriaal is.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:09

"Onwijs goed concept voegt iets toe aan de samenleving"

De combinatie van een zwembad, een buurthuis en een vitaliteitscentrum is volgens directeur Remco Pielstroom een goed idee voor zwembad De Hoorn. In plaats van een niet rendabel buitenbad kan een combinatie van functies iets toevoegen aan de samenleving.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 17:21

Op pad met de elektrische Mazda MX-30: een unieke rijervaring in een stoere auto

Elektrische auto’s zijn bezig aan een flinke opmars. Toch zijn er nog veel mensen die de voorkeur geven aan een schakelbak, voornamelijk vanwege het opladen en een beperktere actieradius. Maar wegen de voordelen van een elektrische auto niet zwaarder? Wij testten het uit met de eerste 100 procent elektrische auto van Mazda, de MX-30.

Winactie Horeca gisteren 15:36

Win een Spooky Sunday box van Alfreds voor twee personen

Kom jij alvast graag in de stemming voor Halloween? Dan hebben wij goed nieuws, want wij mogen namens Alfreds een Spooky Sunday box weggeven! Deze box is gevuld met heerlijke versnaperingen, geheel in Halloween-stijl.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:15

GGD Hollands Midden: “Neem een mondkapje mee naar de teststraat”

Op dit moment komt het nog regelmatig voor dat personen die zich in een van de corona teststraten laten testen, geen mondkapje dragen. GGD Hollands Midden doet daarom het dringende verzoek om altijd een mondkapje mee te nemen naar de teststraat.