Politie Alphen aan den Rijn

Wijkagenten zoeken naar verdachten laffe mishandeling

Op zaterdag 13 juni rond 21:10 uur heeft er een openlijke geweldpleging plaatsgevonden in de speeltuin op de Batenstein in Alphen Noord, naast de school Het Spectrum. Drie vrienden waren daar aan het voetballen toen ze zonder enige reden werden mishandeld.

In de speeltuin op de Batenstein waren drie jongens aan het voetballen. Toen werden zij lastig gevallen door een groep van ongeveer 15 jongeren, bestaande uit jongens en meisjes. Deze groep jongeren heeft de drie vrienden vervolgens zonder enige reden mishandeld, achtervolgd, getreiterd en bedreigd met de dood. Dit vond zowel plaats in de speeltuin als eromheen. Nadat de drie jongens hun fiets pakten, werd het nog erger en bleef een groep eromheen staan joelen.

De groep jongeren heeft zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging. “Openlijke geweldpleging is het openlijk in vereniging plegen van geweld tegen personen. Het aanmoedigen van geweld kan zorgen dat je jezelf schuldig maakt aan openlijke geweldpleging. Openlijke geweldpleging is een misdrijf. Het kan ervoor zorgen dat je een strafblad krijgt en dat je kan fluiten naar die mooie baan die je graag wilde hebben of het goede vrijwilligerswerk dat je wilde gaan doen”, vertelt Dennis Brink, wijkagent van Alphen Noord.

Zinloos geweld wordt niet getolereerd, zo laat Stefan van Ellinkhuizen, ook wijkagent van Alphen Noord, weten: “Na het zien van deze laffe daad op beeldmateriaal maakt dit je gewoon kwaad. Het zou je eigen kind maar zijn.” Daarom zetten de wijkagenten alles op alles om de verdachten op te sporen. “We willen alle verdachten op het bureau krijgen. Met alle bedoelen wij ook degene die er allemaal omheen zijn gaan staan. Dit zijn nu ook verdachten voor ons. Ook al zullen ze dit misschien niet zo aanzien.”

Van Ellinkhuizen en Brink vervolgen: “Het pakken van de laffe daders is één, maar we zullen er ook nadrukkelijk zijn voor de mishandelde jongens en hun ouders. We zijn al bij hen thuis geweest om ze een hart onder de riem te steken. Ze durven niet eens meer naar buiten om te spelen, ook dat is een gevolg van deze onnodige mishandeling. We blijven in nauw contact met ze zodat ze dit kunnen verwerken.” De wijk is verder gewoon veilig, zo benadrukken de wijkagenten. "Er zijn in de wijk nog nooit andere incidenten geweest, dus het is gewoon veilig om je kinderen te laten spelen."

De wijkagenten verzoeken de verdachten om zich te melden bij de politie. “We vragen nu vrijwillig aan iedereen die heeft meegedaan, die eromheen heeft gestaan of die het heeft zien gebeuren, zich te melden bij ons. Weet dat er aangiftes liggen en dat er heel duidelijk beeldmateriaal is.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!