Josh Walet

Wijkcentrum Kaju Putih officieel geopend

Op woensdagmiddag 1 juli vond de officiële opening plaats van het nieuwe wijkcentrum Kaju Putih. De sleutel werd overhandigd aan oud-bestuurslid van Kaju Putih, Oom Nico Tamaelasapal, in het bijzijn van wethouder Kees van Velzen en andere belangstellenden.

De Molukse gemeenschap heeft er een tijd op moeten wachten, maar nu hebben ze een volwaardig wijkcentrum aan de Dennenlaan in Alphen. De bouw startte op maandag 25 november 2019. Wethouder Van Velzen sloeg toen samen met een vertegenwoordiger van de Molukse gemeenschap symbolisch de eerste paal de grond in. Nu is het wijkcentrum symbolisch geopend: "De opkomst was erg groot onder de Alphenaren en de buurtbewoners uit de Molukse wijk. Iedereen was enthousiast om het nieuwe gebouw te bewonderen en dit gezamenlijk feestelijk te vieren."

De bouw van het wijkcentrum werd ernstig vertraagd door onder meer de crisis. Vandaar ook dat er een aantal keren aanzienlijk meer geld is gevraagd aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Desondanks leek het eindbedrag toch onvoldoende. Er waren geen inschrijvers voor de bouw die binnen budget bleven. Ondanks de hoge kosten was de wethouder toen blij dat er eindelijk gestart kon worden met de bouw van Kaju Putih.

Vorig jaar was er nog sprake van kwaad bloed bij de Molukse gemeenschap nadat er een misverstand was ontstaan na uitspraken van wethouder Van Velzen tijdens een commissievergadering over de gemaakte afspraken rondom de naamgeving van het nieuwe gebouw. Na een gesprek tussen de wethouder en de Molukse gemeenschap was dit opgehelderd.

wijkcentrum kaju putih.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels gisteren 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige gisteren 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek 8 aug. 2020 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!