Burendag

Wijkwethouder opent op burendag de buurttuin ‘Het Kruispunt’ in de Zeeheldenbuurt

Leden van kerkgemeenschap ‘Het Kruispunt’ hebben afgelopen zomer hun kerktuin omgevormd tot buurttuin. Het Kruispunt’ aan de Van Nesstraat in Alphen aan den Rijn wil graag iets betekenen voor de buurt waarin hun kerk staat. Ook voor buurtbewoners die geen lid zijn van hun kerk en misschien helemaal niet christelijk zijn. 

In het voorjaar hebben ze een minibieb en een deelkast in hun tuin geplaatst. De afgelopen maanden zijn ze bezig geweest om de tuin toegankelijker te maken voor de buurt. Er is een picknickbank geplaatst en onder de toren is een mini-speeltuintje gemaakt. Een deel van het gazon is omgespit om ruimte te maken voor moestuintjes.

Met fruithagen en vruchtbomen zijn er gezellige hofjes gecreëerd. Als in het volgend seizoen het fruit rijp is, mogen buurtbewoners meegenieten door zelf het fruit te plukken. Ook als er een buurtbewoner een vierkante meter moestuin wil bewerken is dat mogelijk.

Opening op Burendag

De buurttuin is nog niet helemaal af. Komende winter zal bijvoorbeeld nog gewerkt worden aan een kruiden- en bloemenplukborder. Wel wordt de tuin binnenkort feestelijk geopend. Wijkwethouder Gert-Jan Schotanus zal op 24 september om 12:00 uur de buurttuin symbolisch openen en daarmee ook het startsein geven voor de Burendag die in en rond ‘Het Kruispunt’ gehouden wordt. 

Op de Burendag zullen verschillende verenigingen en instellingen aanwezig zijn met een stand. Afhankelijk van het weer zullen buiten en/of binnen terrasjes gemaakt worden waar gratis koffie, thee of limonade geschonken zal worden. Om de kosten te dekken wordt er bij de koffie, koek en gebak verkocht.

Verder zal dansschool D-Beats en de muziekband van Het Kruispunt een aantal voorstellingen geven. Ook voor kinderen zal er genoeg te doen zijn op het spel- en knutselplein. Tussen 14:00 en 15:00 uur komt Exotus Serpenti uit Zoetermeer op een unieke wijze een reptielenpresentatie geven. Rond 15:00 uur zal de Burendag afgesloten worden. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.