Wil Verschuur veroordeeld tot 150 euro geldboete

Wil Verschuur is door de politierechter vrijgesproken van het bedreigen van Pauline Heijkoop. De rechter acht de belediging tegen het mederaadslid echter wél bewezen en dus wordt Verschuur veroordeeld tot een geldboete van 150 euro. Mocht Verschuur deze boete niet betalen, dan moet ze drie dagen de cel in.

De eerdere eis van het Openbaar Ministerie was een geldboete van 400 euro voor het bedreigen en beledigen van Heijkoop. De rechtszaak diende vrijdag 31 oktober in Den Haag. In de rechtszaal was veel publiek aanwezig, waaronder raadsleden, familieleden en geïnteresseerde en supportende Alphenaren

Tijdens de rechtszaak gaf Verschuur toe dat ze Pauline 'een leugenachtig rotwijf' had genoemd. Ze erkende dat het niet netjes was wat ze had gezegd en bood daar haar excuses voor aan. De doodsbedreigingen heeft zij naar eigen zeggen nooit geuit. Pauline Heijkoop (D66) gaf echter aan zich continu onveilig en bedreigd te voelen door het voorval.

Normaal wordt mediation toegepast op een dergelijk zaak, maar dit weigerde Verschuur. Daarom werd de aanklacht doorgezet.

Overigens lijkt het muisje nog een staartje te krijgen, nu blijkt dat Heijkoop, de zeer zware beschuldiging van doodsbedreiging heeft gedaan, uitsluitend om het politieke debat "netter" te krijgen. 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 21:40

Alphenaar Willem Bouman (82) bemachtigt zesde wereldrecord

Het kostte hoofdrekenwonder Willem Bouman (82) nog geen negen minuten om de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Daarmee is het zesde wereldrecord hoofdrekenen van de Alphenaar een feit.

Evenementen gisteren 16:50

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer is begonnen

Met nog dertien dagen te gaan is de opbouw van het Zomerspektakel aan het Meer op het evenemententerrein langs de Zegerplas begonnen. Het meerdaagse festival trapt vrijdag 3 juni af met bekende artiesten als Anouk, Snelle en Kensington.