Wil Verschuur weigert opgelegde boete te betalen

Raadslid Wil Verschuur gaat in cassatie tegen haar straf in hoger beroep. De Alphense politica werd twee weken geleden veroordeeld tot een boete van 150 euro voor het beledigen van haar collega Pauline Heijkoop.

‘Ik word nu veroordeeld voor dingen waar ik absoluut niet schuldig aan ben. Dat laat ik me niet gebeuren’, zegt Verschuur tegen Studio Alphen. ‘Het is toch te gek voor woorden. Ik heb alleen “leugenachtig rotwijf” gezegd en dan word je veroordeeld.’
Een politieke vergadering escaleerde vorig jaar zomer. Daarbij heeft Verschuur Heijkoop uitgescholden. Verschuur zou volgens Heijkoop gezegd hebben: ‘Ik kan je wel vermoorden, ik ga je vermoorden, ik ga weg anders vermoord ik je, ik doe je wat aan klerewijf.’ Ook wordt ze beschuldigd van belediging door woorden als vuile leugenaar, klerewijf en/of tyfuswijf te roepen. Heijkoop pikte dat niet en stapte naar de politie.

‘Onjuist’
De rechtbank veroordeelde Verschuur tot het betalen van 150 euro boete vanwege belediging. Ze werd vrijgesproken van bedreiging. Het Openbaar Ministerie had een geldboete van 400 euro geëist. Verschuur was het niet eens met haar veroordeling. Ze is veroordeeld omdat ze Heijkoop een ‘kutwijf’ genoemd zou hebben. Dat is volgens Verschuur onjuist en tekende beroep aan.

Wil Verschuur weigert ook maar iets van de opgelegde boete te betalen. ‘Als ze mij veroordelen, ga ik drie dagen zitten. Als ik iets niet gedaan heb wil ik er geen cent aan uitgeven. Ik ga voor het woord rotwijf niet betalen.’ Verschuur hoort in oktober of de Hoge Raad haar verzoek tot cassatie accepteert.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kinderen gisteren 15:58

Belangrijke bouwsteen in de ontwikkeling van kinderen: reflexintegratie

Reflexintegratie is een nog relatief onbekend onderwerp in de hulpverlening, maar zeker niet onbelangrijk. Bij De Praktijk4Kids wordt behandeling aangeboden op het gebied van reflexintegratie. In deze blog word je meegenomen in wat reflexintegratie inhoudt, waarom het zo belangrijk is en hoe je ermee aan de slag kunt.

Coronavirus in Alphen gisteren 13:47

Lange rij en file bij test- en vaccinatielocatie Nieuwe Sloot

Testen, vaccineren en de boosterprik voor 60+'ers met vrije inloop. Het is een drukte van jewelste bij locatie Nieuwe Sloot. Al vanaf 08:00 uur 's ochtends staan mensen in de rij en in de file. De verwachting is dat dat de komende dagen niet anders zal zijn.