Afgelopen zaterdag 11 januari werden in Spijkenisse de DistrictsKampioenschappen Ritmische Gymnastiek (RG) van het district Zuid-Holland Zuid gehouden. Deze wedstrijd gold voor de categoriën A en B, de 2 hoogste niveau’s in Nederland. Bijna de voltallige

Door de deelname van een kleine 100 gymnastes, die uitkomen in verschillende leeftijdsklassen, werd er de hele dag gestreden om de podiumplaatsen. Voor het aanwezige publiek werd het een sfeervol evenement.

"De meisjes hebben het goed gedaan en ik ben tevreden met de resultaten, al ging niet alles vlekkeloos", zei Natalia Doktorova, de trainster. Zij gaf verder aan dat het nog vroeg in het seizoen is, en dat er nog tijd is om te werken aan het verbeteren van de oefeningen.

De gymnastes van Wilskracht kwamen uit in 6 verschillende categoriën, en wisten daarbij 5x beslag te leggen op een 1e plaats: Sarah Idrissi Sbai/Vera Boekholt (Pre-Junioren A Duo), Sarah Idrissi Sbai (Pre-Junioren A), Dorte Rotteveel (Junioren B), Berfin Özcan (Senioren B) en Melinda Özcan (Senioren A).  Daarnaast werden ook 2 zilveren medailles gewonnen: Minous Bouman (Junioren B) en Suzanne van Dam (Senioren B), waardoor het een zeer succesvolle dag is geworden.

De volgende wedstrijd is de eerste landelijke voorronde op 9 februari aanstaande in Ter Aar, waaraan Wilskracht weer met een flinke delegatie deel zal nemen.