Surfvereniging Alphen

Windsurfvereniging Zegerplas bestaat 40 jaar

Windsurfen, in 1967 bedacht door ene Jim Drake, werd in Nederland populair toen Ten Cate uit Nijverdal in 1972 de licentierechten verkreeg. In 1973 verkochten zij 1300 windsurfplanken. Daarna was het hek van de dam en groeide de markt erg snel. Eind jaren 70 was de Zegerplas een populaire locatie geworden en waren er ieder weekend heel wat mensen op de plas te vinden.

Genoeg reden voor 2 enthousiaste windsurfers, Gerard de Smits en John van Wely, om een windsurfvereniging op te willen richten. Zij riepen de hulp in van Grad Hut en in 1979 was de vereniging WZV Zegerplas een feit. Met een voortvarend bestuur werd in rap tempo een prachtig clubhuis aan de Verlengde Aarkade gerealiseerd. Al snel werd er een grote stalling bijgebouwd.

Nadat de rage over was, is het aantal windsurfers in Nederland jarenlang dalende geweest. In de media werd de sport omgevormd tot extreme sport waarbij stoere surfers met kleine plankjes de golven bedwongen. Inmiddels wordt windsurfen weer herkend als een fijne buitensport die op zeer veel verschillende niveaus beoefend kan worden.

Het gaat zo goed met WZS Zegerplas dat er recent een 2e stalling voor ruim 100 windsurfplanken is bijgebouwd. De vereniging organiseert opleidingen, clubwedstrijden en is één van de drijvende krachten achter de Holland Windsurfing Serie, een regionaal wedstrijdprogramma. Dit jaar wordt het 40 jarig bestaan van de windsurfvereniging gevierd met verschillende activiteiten.

Zaterdag 6 juli wordt er een open dag georganiseerd. Overdag staat in het teken van een (hernieuwde) kennismaking met deze populaire watersporten voor leden, oud- leden én geïnteresseerden. ’s Avonds is er een reünie-avond, bedoeld voor leden en oud-leden, waarbij de barbecue zal worden aangestoken en er een feest gevierd wordt.

Mocht je geen uitnodiging ontvangen hebben als (oud-)lid, dan kun je je melden via info@wsvzegerplas.nl. Later dit jaar volgen een surffeest en een officiële receptie. Voor meer informatie kun je terecht op wsvzegerplas.nl


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.