AlphensEV

Winkelcentra in Alphen kunnen schoner

De uitslag van de 7e editie van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing is bekend. De gemeente Alphen aan den Rijn staat met een gemiddelde score van 6,92 op plek 20 van de 30 grote gemeenten in Nederland.

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing is een initiatief van Stichting NederlandSchoon. In de zomermaanden is de stichting door Nederland getrokken voor een uitgebreid onderzoek. Hierbij is niet alleen gekeken naar de schoonheidsgraad van elk gebied, maar is ook aan 40 bezoekers van het winkelgebied gevraagd hoe schoon zij hun winkelgebied vinden.

Alphen aan den Rijn
NederlandSchoon heeft in totaal 456 winkelgebieden beoordeeld. In Alphen aan den Rijn staat winkelcentrum de Atlas met een score van 7,77 op plek 45. Winkelcentrum de Herenhof staat op plek 131 met een score van 7,42. De andere winkelgebieden in Alphen staan een stuk lager op de ranglijst. Het centrum van Alphen is beoordeeld met een 6,63 en staat daarmee op plek 384. Winkelcentrum de Ridderhof bekleed met een score van 6,34 de 418e plek op de ranglijst.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 19:37

Botsing op President Kennedylaan

Rond 18:30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de President Kennedylaan in Alphen. Twee auto's waren bij het ongeval betrokken. 

Politiek vandaag 18:42

In Speelruimteplan geen plaats voor kleine blokplekken

Kleine blokplekken worden opgeheven. Daarvoor in de plaats komen grotere speelplaatsen met veel meer mogelijkheden. Althans als het aan wethouder Gert-Jan Schotanus ligt. De gemeenteraad is verdeeld over het voorstel.

Politiek vandaag 17:09

Speelplaatsen worden voor 1,6 miljoen opgeknapt

De speelplaatsen in de hele gemeente Alphen aan den Rijn worden voor 1,6 miljoen euro opgeknapt. Hiervoor zijn een inventarisatie en een planning gemaakt. Het Speelruimteplan wordt in het najaar vastgesteld als er voldoende inspraak is geweest en een goede visie is gemaakt.

Voor Kinderen vandaag 17:01

Eerste paal Klimpark Alphen gaat volgende week de grond in

Op dinsdag 25 februari gaat de eerst paal voor Klimpark Alphen, midden in Park Zegersloot, de grond in. Wethouder Gert-Jan Schotanus en kinderwethouder Day van der Pijl (10) zullen bij de ceremonie aanwezig zijn.

Advertorial Cultuur vandaag 14:37

In de voorjaarsvakantie valt er veel te genieten in Castellum

Tijdens de voorjaarsvakantie kun je in de bioscoop dagelijks, de héle dag in vier zalen, genieten van de beste en nieuwste films. Speciaal voor de vakantieperiode staan de grootste filmhits van dit moment op het programma!