SUM Architecten

Winkelcentrum Ridderhof kan aan verbouwing beginnen

Naast de 36 miljoen euro die de vastgoedeigenaren inbrengen, zal nu ook gemeente Alphen aan den Rijn een grote investering doen voor winkelcentrum Ridderhof in de wijk Ridderveld. Het gebied rond de Ridderhof wordt, net als het winkelgebied, in een keer naar de eenentwintigste eeuw gebracht.

Het heeft vele jaren geduurd om de eigenaren van winkelcentrum Ridderhof op één lijn te krijgen. Elk plan verdween voorheen voortijdig in de prullenbak. Het is nu echter gelukt om iedereen met de neus dezelfde kant op te krijgen. En vooral om de benodigde miljoenen bij elkaar te krijgen.

De vastgoedeigenaren investeren in het winkelcentrum zelf zo’n 36 miljoen euro. De gemeente zal voor 2,1 miljoen euro het openbare gebied rond het winkelcentrum opknappen. Daar is de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn donderdag 30 september mee akkoord gegaan.

Het plan

Het winkelcentrum wordt kleiner. De westelijke poot wordt ingekort en aan de ‘buitenkant’ vervangen door een woontoren. Voor de woontoren moet een planologische procedure worden doorlopen, de bestemming van dit grondstuk veranderd immers. In de woontoren is plaats voor ongeveer zestig appartementen.

Het winkelcentrum wordt opnieuw ingericht als passage, de rollerbaan vanaf de parkeergarage blijft en er komen fietsenstallingen.

Parkeren

In 2020 is het betaald parkeren in de parkeergarage afgeschaft. Op de planning staat nu een herinrichting van de parkeergarage onder de winkels en van de parkeerplaatsen op het Aïdaplein en het Carmenplein. Al deze parkeergelegenheden zijn eigendom van de gemeente Alphen aan den Rijn.
Er is donderdag door de gemeenteraad besloten om alle parkeergelegenheden onder en naast het winkelcentrum als één geheel opnieuw in te richten. Hiervoor stelt de raad de 2,1 miljoen euro beschikbaar.

Extra inrit

De eigenaren van de Ridderhof willen graag een extra ontsluitingsweg, een inrit, vanaf de Burgemeester Bruins Slotsingel naar het Carmenplein. De gemeente twijfelt of dit wel een goed idee is, daarom wordt deze mogelijkheid door een onafhankelijke deskundige onderzocht.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 11:37

Sloop gestart nieuwbouwlocatie SteekterOever Alphen aan den Rijn

Afgelopen week is de sloop gestart van de huidige opstallen op de SteekterOever-locatie aan de Steekterweg in Alphen aan de Rijn. Op deze plek zullen het komende jaar 25 luxe Oeverwoningen, Hofwoningen en Kadewoningen verrijzen. 

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.