SUM Architecten

Winkelcentrum Ridderhof kan aan verbouwing beginnen

Naast de 36 miljoen euro die de vastgoedeigenaren inbrengen, zal nu ook gemeente Alphen aan den Rijn een grote investering doen voor winkelcentrum Ridderhof in de wijk Ridderveld. Het gebied rond de Ridderhof wordt, net als het winkelgebied, in een keer naar de eenentwintigste eeuw gebracht.

Het heeft vele jaren geduurd om de eigenaren van winkelcentrum Ridderhof op één lijn te krijgen. Elk plan verdween voorheen voortijdig in de prullenbak. Het is nu echter gelukt om iedereen met de neus dezelfde kant op te krijgen. En vooral om de benodigde miljoenen bij elkaar te krijgen.

De vastgoedeigenaren investeren in het winkelcentrum zelf zo’n 36 miljoen euro. De gemeente zal voor 2,1 miljoen euro het openbare gebied rond het winkelcentrum opknappen. Daar is de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn donderdag 30 september mee akkoord gegaan.

Het plan

Het winkelcentrum wordt kleiner. De westelijke poot wordt ingekort en aan de ‘buitenkant’ vervangen door een woontoren. Voor de woontoren moet een planologische procedure worden doorlopen, de bestemming van dit grondstuk veranderd immers. In de woontoren is plaats voor ongeveer zestig appartementen.

Het winkelcentrum wordt opnieuw ingericht als passage, de rollerbaan vanaf de parkeergarage blijft en er komen fietsenstallingen.

Parkeren

In 2020 is het betaald parkeren in de parkeergarage afgeschaft. Op de planning staat nu een herinrichting van de parkeergarage onder de winkels en van de parkeerplaatsen op het Aïdaplein en het Carmenplein. Al deze parkeergelegenheden zijn eigendom van de gemeente Alphen aan den Rijn.
Er is donderdag door de gemeenteraad besloten om alle parkeergelegenheden onder en naast het winkelcentrum als één geheel opnieuw in te richten. Hiervoor stelt de raad de 2,1 miljoen euro beschikbaar.

Extra inrit

De eigenaren van de Ridderhof willen graag een extra ontsluitingsweg, een inrit, vanaf de Burgemeester Bruins Slotsingel naar het Carmenplein. De gemeente twijfelt of dit wel een goed idee is, daarom wordt deze mogelijkheid door een onafhankelijke deskundige onderzocht.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.